Pages Navigation Menu

Sajtos harcsa vajas zöldségekkel recept

a_harcsa_szponzor

Bejgli dömping és nehéz húsos ételek. Ezek az ünnepek meghatározó ételei, bár könnyen elképzelhető, hogy sokan mást választottak. De ki az, aki pont ilyenkor ne kényeztetné magát? Én január első hétvégéjén csak feküdtem, ettem és pihentem. A következő hetekben vitaminban és rostokban dús, gyors ételeket készítek majd. Szervezetünket ébren kell tartani, hogy a változékony időben nehogy ledöntsön minket egy egyszerű megfázás. Emellett a nagy evések után fontos, hogy pihentessük és kitisztítsuk emésztőrendszerünket.

Hozzávalók két személyre:

Babaséf

  • 30 dkg afrikai harcsa
  • 1 nagyobb répa
  • 1 cukkini
  • 50 gr kukorica (1 marék)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Frissen őrölt tarka bors, bazsalikom, őrölt kömény, só.
  • Vaj

1.,Szeleteljük fel a harcsát és fűszerezzük őrölt köménnyel, friss őrölt borssal és sóval. Hámozzuk meg a répát és vágjuk hosszában ketté. A cukkinit is hasonlóan készítsük elő, de ne vágjuk le a héját, csak mossuk meg alaposan.

2.,Szeletelővel vágjuk vékony csíkokra őket. Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten olvasszunk vajat és kezdjük el párolni a zöldséget.

3.,Vágjunk apóra egy gerezd fokhagymát. Egy másik serpenyőben olvasszunk vajat és dobjuk rá a fokhagymát, majd ezen süssük meg a halat. Ha az egyik oldal már megsült fordítsuk meg és szórjuk meg reszelt sajttal. Míg a hal másik oldala is megsül, szépen ráolvad a sajt.

4.,Ha már a répa kezd megpuhulni, adjunk hozzá egy marék kukoricát és szórjuk meg bazsalikommal.

Kiegészíthetjük gombával, hagymával, szalonnával és füstölt sajttal is. A zöldségeket párolás után felönthetjük tejszínnel és egy kellemes ragut készíthetünk belőle.

Jó étvágyat! 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.