Pages Navigation Menu

Ropogós sertésmáj Új panír recept

Folytatva magyaros íz kalandozásomat egy olyan ételt találtam ki, ami lehet megosztó lesz, hiszen nem mindenki szereti a sertésmájat, de még a csirkét sem. Nem mondom, hogy bekötött szemmel kóstoltassuk meg a tiltakozókat, de egy próbát megérne. Ez a recept az ünnepek alatt villant be, és már régóta ki akartam próbálni. Könnyű és gyorsan elkészül. Az itthon tiltakozók is így válaszolnak nekem. A kérdésem könnyű és a válasz gyors. Kérsz? Nem!

Hozzávalók 4 személyre:

Babaséf

  • 50 dkg sertésmáj
  • 25 dkg kukoricadara
  • 3 dl tej
  • 4 gerezd fokhagyma

Köret: ropogós hagymás burgonya

  • 3 közepes méretű sárga burgonya
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 3 dl 20%-os tejföl
  • só, kakukkfű
  • zsemlemorzsa

1., Melegítsük elő a sütőt 200°C fokra.

2., A sertésmájat vágjuk ujjnyi csíkokra és tegyük fokhagymás tejbe kb. félórára.

3., Vegyünk elő egy tepsit és olajozzuk ki. A jól megmosott burgonyát szeletelővel vágjuk vékony karikákra. Rendezzük el egymáson úgy, hogy csak félig fedjék egymást. Kenjük meg sózott tejföllel, majd szórjuk meg kakukkfűvel. Ezután a meghámozott lila hagymát szintén szeletelővel karikázzuk fel. Szedjük gyűrűire és rendezzük el a tejfölös burgonyán. Szórjuk meg zsemlemorzsával és mehet a sütőbe. 15 perc elegendő, de ha pirultabban szeretjük, akkor maradhat még pár percig.

4., A tejtől lecsepegtetett sertésmájat forgassuk kukoricadarába és bő olajban süssük ki. Nem kell tojás, mert a májon marad annyi tej, amivel a kukoricadara már jól tapad.

Ügyeljünk rá, hogy sütés közben időnként forgassuk meg. A sütési idő, mivel vékony csíkokra vágtuk, max. 2 perc.

Tálaláskor a ropogós burgonyára tegyünk pár ropogós sertésmájat és egy kis tejföllel locsoljuk meg. A sok sült mellé csempésszünk be valami nyers ízt, például metélőhagymát.

Jó étvágyat!

Ropogós sertésmáj - Új panír recept - Sertéshús receptek

Ropogós sertésmáj – Új panír recept – Sertéshús receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.