Pages Navigation Menu

Rákóczi túrós és Zserbós bejgli

Karácsonyra és húsvétra szokás sütni a bejglit. Egy kicsit más töltelékkel lett megsütve régi sütemények kombinációjával és nagyon finom lett mind a kettő! Érdemes kipróbálni!

Tészta 3 rúdhoz:

Babaséf

  • 500 gramm liszt
  • 250 gramm margarin
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1,5 dl meleg tej
  • 25 gramm élesztő
  • 1 db tojás
  • 100 gramm cukor
  • Csipet só
  • 1 db tonkabab

1., Felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a margarint, a tejfölt, a sót, a reszelt tonkababot beletesszük egy tálba, majd a cukorral elkevert tojást is beleöntjük. Összekeverjük és hozzáöntjük az élesztőt. Negyed óráig dagasszuk, majd 2-3 órán át kelesszük.

Rákóczi túrós töltelék 2 rúdhoz:

  • 750 gramm túró
  • 3 tojás sárgája és fehérjéje
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 citrom héja
  • 1 vanília rúd belseje
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál sárgabarack lekvár

1., A lekvár, a kristálycukor és a fehérje kivételével mindent összekeverünk. A tojásfehérjét 2 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. A habot hozzákeverjük a túróhoz. Töltéskor a kinyújtott tésztát megkenjük lekvárral, majd a túrótöltelék felét szétterítjük rajta, aztán feltekerjük.

Rákóczi túrós és Zserbós bejgli - Régi Magyar desszertek

Rákóczi túrós és Zserbós bejgli – Régi Magyar desszertek

Zserbó töltelék 1 rúdhoz:

  • 200 gramm sárgabarack lekvár
  • 200 gramm darált, pörkölt dió
  • 50 gramm porcukor

1., Összekeverjük, majd a kinyújtott tésztára kenjük.

2., A feltekert bejglit megkenjük tojássárgájával elkevert tejföllel, mMajd 1 órát hideg helyre tesszük, közben még 2x megkenjük. Hurkapálcával 8 darab lyukat szúrunk bele.

3., 180°C-on 35-40 percig sütjük.

Rákóczi túrós és Zserbós bejgli

Rákóczi túrós és Zserbós bejgli

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.