Pages Navigation Menu

Pita kenyér Görög recept alapján

A recept lefordítása után még tökéletesíteni kellett a mennyiségeket, de végül összeállt. A titokról most lerepül a konyharuha! Hihi.

Hozzávalók 8 pitához:

Babaséf

  • 450 gramm búzaliszt
  • 1 ½ kávéskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • Fél kocka élesztő
  • 310 ml kézmeleg víz
  • 2 evőkanál olíva olaj

1., Mérjük ki a lisztet. A vízbe keverjük el a cukrot, a sót, az élesztőt és az olajat.

2., Csináljunk egy mélyedést a liszt közepén és öntsük bele a keveréket. Forgassuk össze, majd 10 percen át dagasszuk a tésztát. Pumpálhatjuk, keverhetjük, csapkodhatjuk, fordítsuk és hajtsuk, ahogy tetszik, a lényeg, hogy időt szánjunk rá és gyúrjuk jól át, hogy minél levegősebb legyen..

3., Öntsünk rá egy kevés olíva olajat és fedjük le fóliával majd egy konyharuhával, és hagyjuk kelni 90 percig.

4., Lisztezzünk be egy nyújtódeszkát. A megkelt tésztát osszuk 8 egyforma darabra. Vizes konyharuha alatt pihentessük 20 percig. Kezdjük el befűteni a sütőt a legmagasabb hőfokra. (250 fokra) A sütőlemezt is tegyük be, hogy egyforma hőfok érje a pitát!

5., Ha már eltelt 15 perc, nyújtsuk ki az első két pitát, pihentessük 4-5 percig és 3 perc alatt süssük meg. Ha ezt a sorrendet betartjuk, sikerülni fog.

Jó étvágyat! 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.