Pages Navigation Menu

Pisztráng tésztába sütve recept

A pisztrángot nemcsak ízletes húsa miatt szeretjük, hanem azért is, mert síeléskor fontos vitaminokkal és főleg Omega zsírsavakkal látja el szervezetünket. Természetesen ez csak egy ötlet, más halból is el lehet készíteni, de ha olyan helyen síelünk, ahol közismerten van helyi halnevezetesség, akkor startoljunk rá.

Hozzávalók 4 személyre:

Babaséf

  • 4 darab pisztráng
  • 1 csomag leveles tészta
  • Madársaláta, citrom
  • Petrezselyem
  • Kakukkfű
  • Rozmaring
  • Babér
  • 2 darab tojás

1., A pisztrángot befűszerezzük és 2 órára hagyjuk állni.

2., A leveles tésztát kinyújtjuk, ráfektetjük a halat és körbe vágjuk úgy, hogy a pisztrángtól 3 centire menjen el a kés. Ez azért kell, hogy össze tudjuk hajtani a tésztákat. Tehát kell egy másik halformájú tészta szelet is.

3., Tojásozzuk meg a tészta széleit, és nyomkodjuk össze szorosan villával. Mint a meggyes raviolinál.

4., Tegyük sütőpapírra és 160-170 Celsius fokon süssük 20 percig.

Hogyan együnk pisztrángot?
Akármikor is pisztráng kerül a kezünk alá, az első teendő az, hogy a hátúszó mentén lapjában vágjuk végig a fejétől a farkáig. Hajtsuk szét, és emeljük ki egyben a „gerincét”. Utána a kés hegyével karcoljuk végig óvatosan a bordáinál többször egymás után. Gyakorlatilag összegereblyézzük a szálkáit.

Szálkamentes ajánlat: afrikai harcsa.

Jó étvágyat!

Pisztráng tésztába sütve recept - Pisztráng receptek

Pisztráng tésztába sütve recept – Pisztráng receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.