Pages Navigation Menu

Pisztráng lengyel mártásban recept

1878-as recept. Bem apó egyik kedvenc pisztráng receptje. A régi időket az étel elkészítése is igazolja.

Hozzávalók 4 személyre:

Babaséf

  • 4 db pisztráng
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 5 dkg vaj
  • 3 csokor petrezselyem
  • Frissen
  • Őrölt bors
  • 1 dl tejszín

1., A pisztrángot mossuk át alaposan és sózzuk be a hasüreget.

2., A tepsit locsoljuk meg kevés olajjal. A vöröshagymát és a sárgarépát pucoljuk meg, majd daraboljuk fel. Rendezzük el a zöldséget tepsiben, mint egy ágyat, és fektessük rá a halakat. Ha a hasüreget kifelé fordítjuk, talpként használhatjuk és szépen állítva sülnek meg a halak. Tegyünk közéjük pár szelet szalonnát és vajdarabokat. Sózzuk és borsozzuk, majd 200 °C sütőben kezdjük el sütni.

3., 10 perc után szúrjunk egy villával a pisztráng hátuszonya mögé. Ha nem jön ki fehér folyadék, akkor megsült a hal.

4., A zöldséget és a pecsenyelevet szedjük egy fazékba és kevés vízzel főzzük meg. A roppanósra főtt répát már könnyen pépesíthetjük botmixerrel. Adjuk hozzá a darabokra tépkedett petrezselymet is, a pengék majd szétvagdossák. Öntsük fel tejszínnel és kész.

Köret: lengyeles kelbimbó. A megpárolt kelbimbót hevített vajon fényezzük meg, és pirított kenyérmorzsával szórjuk meg.

Jó étvágyat! 

Pisztráng lengyel mártásban recept - Pisztráng receptek

Pisztráng lengyel mártásban recept – Pisztráng receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.