Pages Navigation Menu

Pasteis de Nata recept

30 perc múltán Portugáliában lehetünk egy kávézó teraszán, és tejszínes, narancsos sütit ehetünk. Csak ki ne nyissuk a szemünket!

Hozzávalók 12 darabhoz:

Babaséf

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 dl habtejszín
  • 2×3 evőkanál nádcukor (sima is jó)
  • 2 tojás sárgája
  • 1 db narancs
  • 1 zacskó Bourbon Vaníliás cukor
  • fahéj
  • vaj, darált keksz

1., Pasteis de Nata magyarul tejszínes tészta, vagy szabadabban fordítva tejszínes süti.

A tejszínt öntsük egy kis lábasba, keverjük bele a cukrokat és a tojás sárgáját. Forráspontig hevítsük, hogy a cukor pont elolvadjon és el kezdjen sűrűsödni. Tegyük hűvös helyre, hogy langyuljon.
2., A sütőt hevítsük 200°C-ra. A leveles tésztát nyújtsuk ki, és szórjuk meg a cukor felével és fahéjjal. Tekerjük fel, majd vágjuk 2 ujjnyi vastag darabokra. A kis hengereket állítsuk a cukros oldalára, és tenyérrel nyomjuk őket laposra. A muffin sütőt vajazzuk ki és szórjuk meg darált keksszel, hogy könnyen ki tudjuk szedni a sütit. A kis csigákkal béleljük ki a formák alját. Akkor tuti, ha a forma feléig ér a tészta.
3., Most már remélhetőleg langyos és sűrű lett a tejszínünk. Reszeljük bele a narancs héját, és keverés után osszuk szét a tészták tetején a krémet.
4., 20 perc sütés után el is készül. A krém tovább sűrűsödik, és a tészta is felszív belőle egy keveset.
Az én arányaim és készítési módom egy kellemesen édes, krémes narancsos sütit eredményez. A portugálok ezen felül fahéjas cukorral szórják meg, amit a nagyos édes szájúak követhetnek is.

Jó étvágyat!

Pasteis de nata recept - Tájak, Ízek receptek

Pasteis de nata recept – Tájak, Ízek receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.