Pages Navigation Menu

Paskó atya konyhája, Bácska íze

Paskó atya konyhája, Bácska íze

Megjelent Paskó Csaba második szakácskönyve

A táplálkozás kultúránk része, ahogy része az irodalom, képzőművészet, építészet. Gasztronómiával foglalkozni, abban jártas lenni, elsősorban nem hedonizmust jelent, élvezetek hajszolását, nem jobban, mint élvezettel elolvasni egy verset, vagy megnézni egy kiállítást, hanem annak a kulturális örökségnek a megismerését, elsajátítását, művelését jelenti, amit az emberiség évezredek óta fejleszt, csiszol, alakít, tovább ad, divatot teremt vele. Nem kell költőnek lenni ahhoz, hogy felfedezzem a vers üzenetét, és nem kell mesterszakácsnak lenni ahhoz, hogy felismerjem egy ételköltemény ízes eredetiségét. Minden igény, műveltség, nyitottság, keresés kérdése. Ez mind-mind kezdetek óta ott van a teremtett világban, Isten nekünk alkotta!

Paskó Csaba, karnagy, karmester, római katolikus pap, szakács

Babaséf

 

webshop-banner

468 ad
Köszönöm, hogy megosztod.