Pages Navigation Menu

Paradicsomleves egyszerűen recept

Izgatottan nyitottam ki a kertkaput, mert nagy várakozás és izgalom előzte meg ezt a pillanatot. Vajon túl élte-e a vihart a paradicsom? Mekkorák lettek? Pirosak-e? Mindhárom kérdésre „igen” lett a válasz. A paradicsomok igazi házias formákat öltöttek, és nagyon sok termett. Látva a kis zöldeket, szerintem ez az ősz paradicsomtól lesz hangos.

Hozzávalók:

Babaséf

  • nyers paradicsom
  • cukor
  • zellerszál
  • zeller gumó
  • vicces formájú tészta
  • lime leve

1.,Sokan főzés előtt meghámozzák a paradicsomot, de úgy éreztem tiszteletlenség lenne tőlem, ha nem használnám fel minden részét. Annyira lassan főztem, hogy szinte öngyújtót is tarthattam volna alá. A kész paradicsomból saját chilimhez is adtam egy keveset, de arra a pillanatra vártam már nagyon, hogy belekanalazhassak egy nagy tál igazi paradicsomlevesbe.
Átpasszíroztam, és a másfél liternyi alaphoz 2-3 evőkanálnyi cukrot adtam. Paradicsomszedéskor a zeller sor felé kanyarodtam.

2.,Hál’ Istennek egy zeller gumó már kidugta a fejét. Mi sem dobná fel jobban a levesem, mint egy friss zeller. A zellert apró kockákra vágtam és a forrásban lévő leveshez adtam. Tettem még bele friss lestyánt, zeller levelet és pár vicces formájú tésztát. Ebből nem sokat, mert nem akartam, hogy a tészta elszívja a vizet. Most a paradicsom a lényeg.

3.,Mielőtt lezártam volna, belefacsartam egy lime felét, ami jól megy a zellerhez, és ad neki egy egyedi fanyarságot.
Lassan szemlélgetve elkezdtem kanalazgatni az első saját termesztésű paradicsomomból készült levesem.

Jó étvágyat! 

Paradicsomleves egyszerűen recept - Zöldség receptek

Paradicsomleves egyszerűen recept – Zöldség receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.