Pages Navigation Menu

Padlizsán krémleves pirított fokhagyma betéttel recept

A padlizsán sütve, hideg krémnek vagy görögös ételként a legvonzóbb. Ám itt egy ízletes krémleves recept, ami új vizekre viszi ezt a népszerű zöldséget. A tojásgyümölcsként is elkeresztelt padlizsán krémlevesként a gombára emlékeztető ízt ad. Ezt akár ki is használhatjuk és időnként egy kevés vargányával is ízesíthetjük.

Hozzávalók 4 személyre:

Babaséf

  • 2 db padlizsán
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • Friss oreganó
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2,5 l erőleves (kockaleves)
  • 2 evőkanál liszt

1., A padlizsánt hámozzuk meg és vágjuk kisméretű kockákra. Kevés vajon pirítsuk meg, majd öntsük fel annyi erőlevessel, hogy éppen elfedje. Fűszerezzük bőven oregánóval. Rendszeresen használok víz helyett kockából készült leveseket vízben főzés helyett. Elkerülöm a plusz só hozzáadást, és a helyi víz íze se a legjobb néha.

2., A puhára főtt padlizsánt botmixerrel pépesítsük, majd engedjük fel a megmaradt erőlevessel, végül tejszínes habarással sűrítsük.

3., Betétként kevés olajon pirított fokhagyma szeleteket kínáljunk.

leves betét

 Jó étvágyat! 

Padlizsán krémleves pirított fokhagyma betéttel recept - Zöldség receptek

Padlizsán krémleves pirított fokhagyma betéttel recept – Zöldség receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.