Pages Navigation Menu

Őszi réteges puding

Lehetne ennek a desszertnek az Esős nap (Rainy Day) nevet adni. Mert pont az ilyen semmire sem jó őszi saras, tocsogós napokra született ez a gyógyír. A kép láttán már sejted, hogy ez valami más lesz.

Hozzávalók 6 pohárhoz:
0,7 liter csokoládé puding
1 evőkanál vérnarancs aroma
1 üveg (370g) házi sárgabarack lekvár
1 zacskó omlós keksz
10 dkg aszalt szilva
4 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor

A házi csokoládé puding receptjét megtalálod az oldalamon, de ha ez a desszert most a gyorsaságról szól, hogy minél előbb kiüsd magad ezzel a jó nagy pohár, gondűző édességgel, akkor nyugodtan porból is készítheted.

Babaséf

1., A „gyári” csoki pudingot egy kicsit felturbóztuk főzés közben, mert egy tábla csoki mousse-os Milkát is beletörtünk és némi Stühmer kakaóporral, meg narancs aromával is meglöktük. Az íze kedvéért. Természetesen ez mindenféle csoki elpusztítására jó lehetőség, ha éppen nem vagy az a magában csoki majszolós fajta.

2., Innen már nincs visszaút az őrület felé. Tégy egy réteg házi sárgabarack lekvárt minden pohár aljába. Ne maradjon, próbáld meg elosztani. Erre jön a turbós csoki puding. Amíg a fazék kinyalásával foglalkozol, addig valaki törje össze a kekszet a kezével és vágjon bele aszalt szilvát. Majd ezt a mixet szórja minden egyes pohárba.

3., Hagyd egy kicsit összehűlni, hogy a tejszínhab már hideg pohárba kerüljön. Így biztosan nem fog elfolyni az egész tetején.

Jó étvágyat!

csokoládé pudingos desszert

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.