Pages Navigation Menu

Október tortája recept

Pár szóban mire számíthatunk. Körtés piskóta alap, rumos-kávés krém, ropogós csoki réteg, krémes csoki és pirított dió.

Hozzávalók:

Babaséf

  • Egy körtés torta alap
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csésze feketekávé
  • 3 tábla étcsokoládés tortabevonó
  • 10 dkg darált dió
  • Rum aroma
  • Tej

1., A torta alapja egy körtés piskóta lesz, amit kerek formában süssünk meg.

2., Az alaposan behűtött (egész éjjel) habtejszínt verjük kemény habbá. Ízesítsük kávéval és rum aromával. Fokozatosan öntsük hozzá a kávét, nehogy elváljon a habtól vagy felhígítsa azt.

3., Az egyik tábla csokit olvasszuk fel a csomagolásban. (kályhán/meleg sütőben) A rumos-kávés hab felét kenjük a körtés piskótára. Oszlassuk el egyenletesen a krémet, majd csurgassuk rá az olvasztott csokit. Tegyük gyorsan a hűtőbe, hogy vissza tudjon dermedni. Így a torta közepén ropogós csoki réteg lesz. Őrület!

4., A megmaradt tejszínes krémet kenjük a szilárd csokira. A másik két tábla csokit kevés (1dl) tejjel olvasszuk fel. Az olvasztott csokit ne forrón tegyük a krémre, hagyjuk kicsit hűlni.

5., Öntsük az egész csokit a torta közepére, majd hosszú pengéjű késsel vagy hablapáttal simítsuk egyenletes rétegűre a csokit. Mozdulataink legyenek határozottak, az elkent csokit egyből hordjuk a torta oldalára.

6., Szórjunk, tapasszunk az oldalára darált, pirított diót.

Jó étvágyat!

Október tortája recept - Torták

Október tortája recept – Torták

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.