Pages Navigation Menu

Nyúl Pékné módra recept

Új magyaros ételek sorába azért került, mert a hagyományok szerint ez a recept csülökkel készül. Szerintem nyúllal még senki nem próbálta. Külön öröm volt, hogy a tenyésztő, akiről a nyulat vettem a máját is hozzá csomagolta.

Hozzávalók: 

Babaséf

  • 1 db házi nyúl
  • új burgonya
  • hagyma
  • paradicsom
  • kakukkfű (friss)
  • rozmaring (friss)
  • frissen őrölt bors
  • zsír

1.,A nyuszit sertés zsíron elősütöttem egy tepsiben közvetlenül a tűzhelyen. Így a sült kéreg szaftosan tartja a húst sülés közben. A májat is megsütöttem, és mivel csak én szeretem ez lesz a tányérom dísze. Köré rendezem az új burgonyát, a negyedelt hagymát, és egy paradicsomot is. Majd szépen lassan kb. 150°C-on készre sütöm.

pörzs nyul

2.,Fűszerként frissen tépett kakukkfüvet, rozmaringot és frissen őrölt borsot használtam. Sütés közben figyelek arra, hogy a nyuszin mindig legyen elegendő zsiradék, ezért locsolom, de forgatom is. És a köretet is, hogy minden egyformán legyen ízletes.

Jó étvágyat! 

Nyúl Pékné módra recept - Saját Magyaros receptek

Nyúl Pékné módra recept – Saját Magyaros receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.