Pages Navigation Menu

Nyári mángold ragu bevert tojással recept

Ez a recept igazán egyszerű gyors és nagyon finom akár reggelire akár főételként egy ebéd vagy vacsi erejéig. Könnyen elkészíthető húsmentes! Egészséges recept, amely nem terheli meg a gyomrunkat!

Hozzávalók 2 személyre:

Babaséf

  • 6 mángold levél
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 fej karalábé
  • 5 dkg póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • maréknyi friss lestyán és kapor
  • 2 db tojás

1., Egy kevés húslevesben főzzük meg a borsót és a karalábét.

2., Mossuk meg a mángold leveleket és vágjuk metéltre őket. A paradicsomot vágjuk cikkekre, a póréhagymát pedig karikákra.

3., Olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, és minden hozzávalót átmelegítünk benne. Félre húzzuk a tűzről és apróra vágott lestyánnal szórjuk meg. Hozzáadjuk a főtt borsót és a karalábét.

Bevert tojás készítése
A bevert tojás lényege, hogy forrásban lévő ecetes, szegfűszeges vízbe ejtjük a feltört tojásokat. A víz nem durván ecetes, inkább savanykás. Én literenként 1 evőkanálnyi 20%-os ecetet használok. Amint felforrt, kavarjuk meg erősen, szinte örvénylően a vizet, majd közvetlenül felette törjük bele a tojást. A forgásban lévő víztől szinte a sárgája köré fő a fehérje. Előfordulhat, hogy a fehérje nem gusztusosan rendeződik el, ezért a csüngő részeket egyszerűen vágjuk le. (Készítési idő 2 perc.)
A tojásokat frissen vágott kaporba hempergetjük, majd a ragu tetejére helyezzük. Pirítóst kínálunk hozzá, és a kertben ülve elmélkedjünk, mit főzhetünk a következő alkalommal.

Jó étvágyat!

Nyári mángold ragu bevert tojással recept - Húsmentes receptek

Nyári mángold ragu bevert tojással recept – Húsmentes receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.