Pages Navigation Menu

Mustkrém torta recept

Őszi újítás ahogy még senki nem csinálta! Kihasználva a szőlőszezont és a kicsavart mustot és csináltunk belőle egy krémes tortát.

Hozzávaló a nehéz felverthez:

Babaséf

  • 20 dkg vaj/margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 5 db tanyasi tojás
  • 5 narancs menta levél

Krémhez:

  • 1 kg saszla szőlő
  • 2 tojássárgája
  • 12 dkg finomliszt
  • ½ citrom héja
  • ½ liter tejszín
  • 3 db habfixáló

Díszítéshez: étcsokoládé, narancs menta levelek, szőlőszemek.

1., Szőlőszemeket átmossuk, leszemeljük, majd kinyomkodjuk. A friss musthoz szűrőn átpasszírozzuk a gyümölcshúst. Addig forraljuk, amíg a víz teljes egészében el nem tűnik belőle. A lisztet a tojássárgájával összekeverjük, és forrásban lévő musthoz keverjük. Az így sűrített krémet lehűtjük.

2., A zsiradékot félig megolvasztjuk, hozzáadjuk a porcukrot és habosra keverjük. A kettéválasztott tojásokból a sárgáját egyenként hozzáadjuk, és alaposan elkeverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet és habot adagonként, felváltva adjuk hozzá. Mindig az egyik 1/3-át adjuk az alaphoz. Így egynemű lesz, és könnyebben tudjuk elkészíteni a kész felvertünk tésztáját.

3., Végy egy 28 cm átmérőjű tortaformát. Kenjük ki zsiradékkal a sütőformát, és liszttel vagy morzsával szórjuk be. Öntsük bele a tésztát, és hablapáttal terítsük szét. 180°C-on süssük 25-30 percig.

4., A lehűtött must krémhez fokozatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. Az így kapott krémet tovább hűtjük, valamint a közben kisült tésztánkat is.

5., A formában kihűlt tésztára borítjuk a krémet, és hablapáttal elsimítjuk. Egy éjszakára a hűtőben dermesztjük. Másnap kedvünk szerint díszíitjük.

A krémbe 2-3 kupak rum aromát is tehetünk.

Jó étvágyat! 

Mustkrém torta recept - Torták

Mustkrém torta recept – Torták

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.