Pages Navigation Menu

Milánói töltött gomba recept

Ez is egy újragomndolt recept, hiszen a gomba nem a raguba került, hanem a ragu került a gombába, gomba nélkül. 🙂

  • 6 nagy fej gomba
  • 6 szelet sonka
  • 1 dl paradicsompüré (kicsi konzerv)
  • 10 dkg sonka
  • 2 kvk friss oregánó
  • 2 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Madársaláta

1., A sonkát vágjuk apróra, majd kevés olíva olajon pirítsuk át. Fűszerezzük babérlevéllel, oregánóval és a fokhagymával. Ha még ízletesebbet szeretnénk, akkor a fűszerek felét a főzés végeztével adjuk hozzá.
2., Keverjük bele a paradicsompürét. Fontos, hogy keveset, mert különben a gomba elázik és a ragu is ízre aránytalan lesz. Szeretjük a paradicsomot, de legyen jelen a sonka is.
3., A gombákat fordítsuk lemezekkel felfelé, és fektessük egy olajozott tűzálló tálba. Sózzuk, borsozzuk, és egy pár levél friss oregánó is jó alap a ragunak.
4., Először 1-1 evőkanálnyi raguval töltsük a gombákat, hogy egyformán töltsük meg őket. Ezután már szemre osszuk szét.
5., Forró sütőben, sajttal megszórva süssük arany barnára.

Babaséf

Jó étvágyat!

MIlánói töltött gomba recept - Gomba receptek

MIlánói töltött gomba recept – Gomba receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.