Pages Navigation Menu

Milánói házi metélt lyoni hagymával recept

Ahogy én szeretem.
Itt egy kellemes összeolvadás, amikor egy régóta ismert tésztaragut ropogósra sült hagymakarikákkal dúsítunk.

Hozzávalók:

Babaséf

  • 2 adag metélt, lásd itt.
  • 100 gr paradicsompüré
  • 150 gr gomba
  • 100 gr sonka
  • 1 nagy hámozott paradicsom kockára vágva
  • Friss citrom
  • Babérlevél
  • Bazsalikom
  • Bors

1.,A tésztát saját magam készítettem és utána ugyanúgy főztem meg, mint bármelyiket. Annyi különbséggel, hogy ez hamarabb megfő, kb. 8 perc alatt. Ezért a szósz után készítettem el. Ez azért is praktikus, mert a milánóinak állnia kell, hogy a citrom és a babér íze átjárja.

A szósz:
2.,Olíva olajon pirítsuk meg a sonkát, majd adjuk hozzá a gombát, a paradicsompürét és a hámozott, kockára vágott paradicsomot. Ezután még egy fél pohár vizet szoktam ráönteni, hogy kellően szaftos legyen. Végül dobjunk rá 2-3 karika citromot, 3-4 babérlevet és apróra vágott bazsalikomot, pár percig hagyjuk rotyogni, majd zárjuk le és fedő alatt tartsuk melegen.

3.,Először hevítsünk olajat közepes hőmérsékletre. A tűzforró olajtól ugyanis egyből megég a hagyma és még keserű is lesz. A meghámozott hagymát szeletelővel karikázzuk fel és szedjük szét. Sózzuk meg és forgassuk bele lisztbe. A lisztes karikákat süssük aranybarnára és papíron csöpögtessük le róla az olajat.

4.,Tésztafőzés menetét nem ismételem, úgyhogy tálaljunk. Tésztás tányérba tegyünk egy adag metéltet, rá egy csipet hagymát, majd szószt, végül megint hagymát. A nagy adag tészta után nem meglepetés, ha bealszik az ember. Nálunk így történt.

Pár szelet parmezán csak segít. Próbáljuk ki egyszerű paradicsom szósszal is.

Jó étvágyat! 

Milánói házi metélt lyoni hagymával recept - Olasz receptek

Milánói házi metélt lyoni hagymával recept – Olasz receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.