Pages Navigation Menu

Mézes puszedli recept

Minden karácsony kelléke, a mézes puszedli! Mitől lesz puha? Válasz a receptben.

Hozzávalók:

Babaséf

  • 25 dkg méz (gesztenye / napraforgó / repce)
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • fél zacskó sütőpor

1., Egy 2 literes fazékban melegítsük fel óvatosan a mézet. Célszerű ekkora edényt választani, mert ebben keverjük majd össze a tésztát.
2., A liszt egyharmadát kezdjük el elkeverni a mézben. Fontos, hogy ne egyszerre akarjuk elkeverni a lisztet, hanem adagonként.
3., Most jöhet az olvasztott vaj és a tojások. Keverjük el alaposan, majd a következő adag liszt. Így haladjunk, amíg minden belekerül.
4., Melegítsük elő a sütőt 150°c-ra. Nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagra, és szaggassunk belőle korongokat vagy figurákat. 15 percig süssük, majd amikor már egészen langyos, tegyük zárható dobozba, hogy puhuljon.

Jó étvágyat!

Stílusvadász – Mézes puszedli díszíttés Pinczés Etellel from Stiller Tamás Schefponthu on Vimeo.

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.