Pages Navigation Menu

Mézes pisztáciás céklás piskóta recept

No, ebből mi lesz? Fel is hívtam édesanyám, hogy mi lesz a piskótával, ha sütés után újra sütöm. Bíztam benne, hogy a vékony tojáshab percek alatt megsül és nem szárad ki a piskóta. Így is lett! Öröm és bódogtág a köbön! Ja, és nagyon omlósz!

Hozzávalók 1 őzgerincformához:

Babaséf

  • 8 tojás (5+3)
  • 1 zacskó pisztácia (sós)
  • 100 gramm liszt
  • 50 gramm cukor
  • 1 kisebb cékla
  • 2 evőkanál puffasztott rizs

1., A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket tegyük hűtőbe egy tálban. A tojás sárgákat keverjük el a cukorral, majd reszeljük bele a céklát. Jöhet a liszt. A simára kevert masszához adjuk a kemény tojáshabot, majd óvatosan keverjük össze. Előmelegített sütőben 180 C°-os sütőben 15-18 percig sütjük. Formában hagyjuk kihűlni.

2., Ha meghűlt, borítsuk ki a formából egy sütőpapírozott tepsire. 3 tojásfehérjét verjünk kemény habbá. Borítsuk be vele a piskótát, majd a tetejét díszítsük meg a pucolt pisztáciával. Nyugodtan lehet sózott pisztáciát is használni, sütés után nem fogjuk érezni a sót.

OK, tegyük vissza a sütőbe, és felső sütés módban 180 °-on süssük rá a fehérjét. Mivel maximum 2 centi vastag a hab, ez percek alatt megtörténik. Amikor meghűlt locsoljuk meg mézzel.

Mézes pisztáciás céklás piskóta recept - Kedvenc Sütemények

Mézes pisztáciás céklás piskóta recept – Kedvenc Sütemények

 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.