Pages Navigation Menu

Mézes paradicsomos harcsa rotyogósom recept

a_harcsa_szponzor

Egy kis mézes paradicsomos rotyogós harcsából! Hidegen is isteni de mikor elkészül frissen, na az az igazi! Egy könnyű kis különleges és látványos köretet választottam hozzá ami remekül megy a harcsa rotyogósom mellé.

Hozzávalók 6 személyre:

Babaséf

  • 1 db szarvasi afrikai harcsafilé
  • 2 db 140 grammos paradicsompüré
  • 3 evőkanál erdei méz (Koklács és Molnár)
  • 1 kis üveges konzerv-gomba
  • 2 evőkanál olajbogyó
  • Jó két marék friss bazsalikom
  • 2 nagy sütnivaló burgonya
  • 2 db cukkini
  • Parmezán
  • Kenyér
  • Fokhagyma

Elöljáróban egy idézettel élnék: „ az a jó kaja, ami hidegen is jó!” És ez ilyen!
1., A harcsát vágjuk kockákra és kevés olajon futtassuk át. Jöhet a paradicsompüré, majd a gomba és az apróra vágott olajbogyó. Öntsünk hozzá maximum másfél deci vizet. Óvatosan forgassuk össze, és hagyjuk szépen lassan rotyogni, mondjuk a 6-os állású kapcsolónkat tekerjük 3-asra. Nem sietünk, rotyogunk.

2., Közben csináljunk neki egy egyszerű, de látványos köretet. A sütőt be is kapcsolhatjuk 200 fokra. A meghámozott burgonyát vágjuk hosszában fél cm vastagságúra. A cukkinit szintén hámozzuk és szeleteljük vékony karikákra. Az olajozott tepsibe fektetett burgonya szeleteket kenjük meg vékonyan olajjal és fűszerezzük kedvünkre. De tényleg! Amit szeretünk, adjuk meg nekik is! A cukkiniket úgy rendezzük el rajta, hogy félig fedjék egymást. Így szépen át fog sülni, de ropogós is marad. Természetesen a burgonya szélei is a tepsibe kerülnek, úgyhogy ezek lesznek a kontroll csoportunk. Ha 15 perc elteltével átsültek, akkor a cukkinis hajóink is készen vannak.

3., A rotyogóst ideje megédesíteni. Adjuk hozzá a mézet. Ízében érezzük a paradicsomot, de fanyarságát mézzel vegyük el. Jobb, mint cukorral. Még pár rottyanás, zárjuk le, és szórjuk meg két marék frissen vágott bazsalikomlevéllel. Hagyjuk, hogy az étel melege kihozza a fűszer ízét.

4., Tálaláskor középre tegyünk egy alaposan megfokhagymázott pirítóst. Szedjünk rá egy adagot a rotyogósból, és körítsük a hajókkal. Szórjuk meg bőven reszelt parmezánnal.
Azt hiszem, a néma csendet hangos hümmögés szakítja majd meg. A végén a jutalomfalat a szaftos fokhagymás pirítós!

Jó étvágyat! 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.