Pages Navigation Menu

Mézes körte piskóta recept

Mikor jó egy süti? Ha finom? Hát persze, de főleg akkor, ha pillanatok alatt el lehet készíteni. Saját fejlesztésű receptem engem szolgál. Csak egy bögre kell hozzá és rengeteg gyümölcs. Bármikor el tudom készíteni, ha valami édesre fáj a fogam. És most éppen finom körtére, ami nemrég pottyant le a fáról. Teret engedtem neki és bőséget, had legyen minden olyan… körtés.

Hozzávalók:

Babaséf

  • 5 darab körte
  • 5 tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 2 kávéskanál vanília aroma
  • ½ zacskó sütőpor
  • Koklács és Molnár Méhészet – Vegyes virágméz
  • Porcukor, fahéj
  • A bögrém űrtartalma 2,5 dl.

1., Hámozzuk meg a körtét és vágjuk kockákra. Szórjuk meg fahéjas porcukorral és hagyjuk így, míg összekeverjük a piskótát. A cukor egy kicsit megszívja, amitől nemcsak édesebb, de szirupos is lesz a körte. Isteni lesz!

2., Egy keverőtálban, sorrendben keverjük össze az 5 felvert tojással a cukrot, vanília aromát, a sütőport, a vaníliás cukrot és a lisztet.

3., Izzítsuk a sütőt 180 fokra. Egy vékonyan lisztezett kerámiatálba öntsük bele a tésztát, majd jöhetnek a körte darabok. Addig rakjuk, amíg fér, had legyen jó körtés!

4., Nagyjából 20 percnyi sütés elegendő. Ha kész, nyitott sütőajtó mellett hagyjuk kihűlni.

Tálaláskor vágjunk egy nagy kocka piskótát és locsoljuk meg bőségesen mézzel. Még tunkolhatunk is. A sziruposra sült körte és a méz keveréke egészen rendkívüli. Én így szeretem, ha mindenből jó sok van egy sütiben.

Torta alapnak is tökéletes!

Jó étvágyat!

Mézes körtés piskóta recept - Kedvenc Sütemények

Mézes körtés piskóta recept – Kedvenc Sütemények

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.