Pages Navigation Menu

Mézes gyömbéres sóska masnik recept

A kertben nemcsak a lestyánt csipkedtem meg alaposan, hanem a sóskatermést is. Néhányat csak úgy nyersen bekaptam, míg telt a kosár. Aki főzött már sóskafőzeléket az tudja, hogy a fanyar íze miatt cukrozni kell az ételt. A fanyarságról még a citrom jutott az eszembe. Van egy íz és egy illat. Az ízt már sejted, hogy mézzel egészítettem ki, az illatra nekem a frissen kettétört gyömbér ugrott be. Úgyhogy frissen reszelt gyömbérbe forgattam a mézes-sóskás masnikat. Érdekes kombináció lett…és nagyon finom!

Hozzávalók 2 személyre:

Babaséf

  • 30 dkg masnitészta
  • 2-3 marék sóskalevél
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér (fél öklömnyi)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 evőkanál méz
  • 5 dkg parmezán (javaslat)

1., Kezdjük el főzni a tésztát, enyhén olajos vízben.
2., Vágjuk metéltre a sóskát. Egy nagyméretű serpenyőben olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá a sóskát és folyassuk rá a mézet. A sóska elég gyorsan elveszíti a víztartalmát, úgyhogy elég gyorsan elkészül (5 perc). Ha kész, keverjük össze a megfőtt tésztával. Hogy a gyömbér frissessége végig érezhető legyen, tálalás előtt reszeljük rá a gyömbért, majd újra forgassuk át a tésztánkat.

Tipp: a meleg tésztába tejszínes sajtkrémet is keverhetünk. A sóska mennyisége ízlésünktől is függhet, de ne feledjük, ehhez mérten kell adagolni a fűszereket, hogy az étel jellege megmaradjon. Mivel ennek az ételnek a gerince a sóska és a méz, elég kevesen ülnek a cserepadon, amivel helyettesíteni lehet a sóskát. A szezonális ételek lényege, hogy amint a kertből a konyhába vihető az aktuális hozzávaló, adjunk az élvezetnek!

Jó étvágyat! 

webshop-banner