Pages Navigation Menu

Medvehagymás hortobágyi palacsinta

Szeretem a régi magyar recepteket újragondolni és kísérletezni új ízekkel kiegészíteni. De az is szempont a konyhámban, hogy az adott étel a lehető legtöbbet nyújtsa beltartalom szempontjából. Így alakult át a Hortobágyi Palacsinta, medvehagymás-lenmagossá.
A paprikás csirkés töltelék változatlan maradt. A csavar a palacsintában van. Amikor a kész palacsinta tésztát a serpenyőbe teríted, a nyers oldalát szórd meg apróra vágott medvehagymával és pirított lenmaggal. Fordításkor ezt az oldalt csak minimálisan sütjük, nehogy túlpiruljon a medvehagyma.
A kész palacsintákat a szokott módon töltjük és paprikás mártással tálaljuk.

Palacsinta:
2 db házi tojás
4 evőkanál cukorhelyettesítő (KATUSFOOD)
6 evőkanál diétás lisztkeverék (KATUSFOOD)
3 dl tej

8-10 medvehagyma levél
pirított lenmag

Babaséf

Töltelék:
Paprikás csirke
2 egész csirkecomb darabolva
paradicsom, paprika, hagyma
paprika krém

Jó étvágyat!

Medvehagymás Hortobagyi Palacsinta

Medvehagymás Hortobágyi Palacsinta

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.