Pages Navigation Menu

Medvehagyma pesto recept

A pesto az olasz konyha egyik jellegzetes összetevője. Általában tésztákat ízesítenek vele vagy salátát, de burgonyára is szokták használni! Fűszer olajként is megállja a helyét!

Hozzávalók: 

Babaséf

  • medvehagyma
  • oliva olaj
  • lenmag

A medvehagymát alaposan megmossuk, és durvább darabokra vágjuk. Cutterbe tesszük és elkezdjük pépesíteni. Egyszerre csak egy marékot tegyünk mindig a gépbe. Természetesen az előző adagot nem vesszük ki, hanem több lépésben pépesítjük. Minden adaghoz adjunk egy-két csipet sót, egy evőkanál olíva olajat, és egy kevés lenmagot. Üvegbe téve, tetejét locsolva olajjal több hónapig is eláll.

Medvehagyma pesto recept - Zöldség receptek

Medvehagyma pesto recept – Zöldség receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.