Ételek menü

Média

tv

 

Érdekel hol, mikor, melyik sztárral főztem együtt? Lapozd végig, és kövesd gondolataimon át ez elmúlt hónapokat.  Lehetőségekhez mérten az adott műsor linkjét elhelyezem a bejegyzések mellett. Jó szórakozást és kellemes tévé nézést kívánok! :)

Rendszeres felületek és műsorok:

  • Magyar Televízió – M1 – Család-Barát magazin (havonta)
Minden hétköznap Család-barát magazin az M1-en, 10:10-től! Hétvégén reggel 6:55-től. Ismétlés a Dunán 16:00 órától.

Minden hétköznap Család-barát magazin az M1-en, 10:10-től! Hétvégén reggel 6:55-től. Ismétlés a Dunán 16:00 órától. KÉP alatt A VIDEÓTÁR.

  • Rádió Eger 101,3 – Chef a családban gasztronómiai magazin műsor (minden szombat 12-14 óráig)
Chef a családban gasztronómiai magazin műsor a Rádió Egerben. Műsorvezető társam Bajzát Brigitta. Tekerjetek az FM 101,3-ra, vagy hallgassatok online a radioeger.hu oldalon.

Chef a családban gasztronómiai magazin műsor a Rádió Egerben. Műsorvezető társam Bajzát Brigitta. Tekerjetek az FM 101,3-ra, vagy hallgassatok online a radioeger.hu oldalon.

2015.

 

2015. január 13. – Kállay Bori – Család-Barát Magazin

Nem vagyok ijedős típus, csak nem szeretem lerohanni a hírességeket. Tudom, hogy megvan  a maguk gondja, és bár kedvesek és édesek a hétköznapi emberekkel, jobb megadni azt a tisztet, hogy Ő tegye meg az első lépést. Nem azt jelenti, hogy megvárom míg Ő mutatkozik be, csak lássam a szemében_ érdeklődik irántam. Így volt ez Kállay Borival is. Fiatalos a neve, és meglepően fiatalos a stílusa is. Mosolygósan mutatkozott be, és érdeklődött mit fogok főzni. Elsőre minden tetszett neki, és jelezte, hogy szeret főzni. Sőt van egy kedvenc receptje is. Összegezve nagyon kellemes élmény volt, és külön öröm, hogy nyitott a fiatalabb generációra.

 

Család-Barát Magazin - Kállay Bori

Család-Barát Magazin – Kállay Bori

 

2014.

2014. december 15. – Család-Barát Magazin Receptverseny

Mikulásra azt az ajándékot kaptam a műsor szerkesztőitől, hogy Borbás Marcsi és Koch Danica mellett én is zsűrizhettem a 2014-es Család-barát Magazin Receptversenyt. közel 50 receptet olvastam el, amiből sikerült kiválasztanom a nekem legjobban tetszőt. Harcsával töltött túrós derelye, paprikás gomba mártással. Ínycsiklandó, egyedi recept alapján készült sváb étek. A nyertes Kiss Lajosné Krisztina lett, akinek utólag is köszönöm a közös főzést. Sokat tanultam tőle!

csb dec15

Krisztina és én :)

 

2014. november 13 – Kautzky Armand – Család-Barát Magazin

Egyik kedvenc színészem Kautzky Armand. Szinkronjai színesek, akár a 007-es, akár egy mesefigura. Ha Mr. Brosnan tudná, hogy Magyarországon ilyen szinkronhangja van, szerintem Armandnak már indiaiul is meg kellett volna már tanulnia. Viccet félre téve tévében több bohózatban is láttam már, de sikerült élőben is a Szeretlek Faust! című stúdió darabban is látnom. Lenyűgöző alakításuk volt, és azóta még jobban kedvelem a párost. 2015-ben szeretném megnézni vele a Vörös bestia című komédiát. A színház látogatás érdekessége, hogy Armand a műsor után meghívott és Lux Ádám intézte a jegyeket. Az már az est “netovábbja”, hogy hazafelé az autópályán fél 11-kor mindkettőjük felhívott: Hogy tetszett a darab? Na ehhez tessék hozzászólni!

csb nov13

Gaskó Balázs, én, Katus Attila, Kautzky Armand

 

2014. október 15. Lux Ádám – Család-Barát Hétvége

Óriási megtiszteltetés volt számomra, hogy Lux Ádámtól kaptam felkérést a hétvégi műsorba. Utolsó találkozásunk óta kapcsolatban maradtunk, és követtük egymás munkáit. A finom étel ötletek, és az ínycsiklandó fotók sarkalták arra, hogy megkérjen főzzek Nekik. A műsorban ott volt az egész Lux család és nagyon sok jó barátja. Kérésére kacsás ételek voltak, valamint egy finom túrós pitét is sütöttem feleségével Ildikóval.

Lux Ádám és családja a Család-Barát hétvégében

Lux Ádám és családja a Család-Barát hétvégében

 

 

2014. szeptember 24. Benkő Nórával

Június óta, nem voltam a Család-Barát magazin háza környékén. A Közmédia Nap nem számít bele, mert a hangulathoz sok minden kell. A stúdiók közötti széles beton utak, a jellegzetes hullámlemez falú épületek. Az ismerős illatú stúdiók, és még azt is tudom mikor hogy süt be a Nap az előtérbe. Benkő Nóra sok embernek ismerős a TV2 reggeli műsorából. Apukáját sem kell bemutatni. Zsírégető ételek címszó alatt főztem 3 ételt. Egy garnélás salátát, gőzöltem pulyka májat, és sütöttem egy kis süteményt is.

szept 2014

Benkő Nórával máj gőzölés közben.

 

2014. Június 12. Südi Iringó – NAGY NAP!

Südi Iringóval 1 évvel ezelőtt már főztem. Akkor kímélő receptjeimtől is tartózkodott, most pedig alig bírt ellen állni a grillben várakozó csirkéimnek. Büszke voltam, mert nem akármilyen látványt produkáltam erre az alkalomra. A magazin nyári szünet előtti (szezonzáró) műsorában kitettem magamért. Ott volt a teljes Weber arzenálom, sőt még egy mobil zöldséges kertet is odavarázsoltam, Iván Dani barátom jóvoltából. Csak szuperlatívuszokban tudok erről a napról mesélni, és remélem a Család-Barát Magazin szerkesztői, de még a kellékesek is emlékezetes napként tekintenek rá.

südi

Südi Iringóval a szezonzáró adásban.

2014. Május 29. Zséda.

Őszintén bevallom, hogy nem vagyok Zséda-dal rajongó. Vannak slágerek, amiket szívesen hallgatok, de nem mindig talál hangulatomnál. Az már más, hogy találkozhattam vele, sőt ízlett neki a főztöm. Láthattam munka közben, és még egy közös képet is készíthettem vele. Sok nő számára Zséda a Nő. Megszemélyesíti mindazt, amit egy nőnek tudnia és éreznie kell. Újabban már családanya példaképként is tündököl.

Zsédával

Zsédával

2014. Április 29. Harmath Imre.

A nagy hajós, és hajó séf. Ha jól megy még egyszer én is főzhetek a hajóján. Már, ha odaenged a rezsóhoz, és bírom a hullámzást. Addig is újabb emlékezetes pillanat, amikor kukta voltam a Család-Barát Magazin konyhájában. Palacsinta készítés a nagyi sütőjével. Felújított egészséges túrós palacsinta készült. Sütéskor apróra vágott aszalt gyümölcsöket szórtam a még nyers tésztába.

Novodomszky Éva, én, Harmath Imre

Novodomszky Éva, én, Harmath Imre

2014. Április 10. Venczel Vera.

Vicuskaaa! Érdekes alaphangja volt ennek a találkozásnak. Egriként, Az egri csillagok című ikonikus film hősnőjével. Mi más lehetne, mint újabb történelmi pillanat. A csendes, halk szavú Venczel Vera ismerősök után kutatott mikor belépett a stúdióba, és szinte egyből a konyhába jött. Beszélgettünk, mint régen látott barátok. Pedig most találkoztunk először. Ilyen egyéniségek is élnek a médiában. Ettől jó a Család-Barát magazin.

Gaskó Balázs, Venczel Vera, én

Gaskó Balázs, Venczel Vera, én

2014. Március 18. Józsa Imre.

Ha annyit mondok, hogy Nicolas Cage mindenkinek beugrik az A Hang. Mindenben pontos és precíz. Ha véleménye van, akkor azt kimondja. Még akár egy étteremben is. Nem csoda, hogy kicsit aggódtam. Hál’ Istennek minden jól sikerült és ízlett a főztöm. Medvehagymás Hortobágyi palacsintát készítettem.

Dióssy Klári és Józsa Imre

Dióssy Klári és Józsa Imre a Család-Barát Magazin konyhájában

2014. Február 24. Lőte Attila.

Nagyon szereti a brokkoli krémlevest, és a barackkal töltött csirkemellet. És a libamájat sem veti meg. Utóbbi nem is, de a két kedvenc villára került aznap. A Család-Barát Magazin vendége Lőte Attila volt.

2014. február 24. Család-barát Magazin

2014. február 24. Család-barát Magazin (Gaskó Balázs, én, Lőte Attila)

2014. Január 6. Schell Judit.

Közvetlen, egyszerű. Szerepeihez az életből merít, és nagyon szeret főzni. Novodomszky Évával várták a Család-Barát magazin nézőit.

Feleségem, Schell Judit, Én

Feleségem, Schell Judit, Én

 

2013.

2013. November 21. Lux Ádám.

Ikon és nagyszerű színész. Kedvelt szinkronhang, és azóta kiderült, hogy igazi családapa. A felesége “bírja” a grillezett oldalasom, és remélem a nyár vége előtt sikerül összehozni egy közös főzést. Bemutattak egymásnak és egyből viccelődött, igyekezett minden gátat feloldani a műsor sikerének érdekében. Remekül éreztük magunkat, és ez látszott is. Én amúgy mindig jól érzem magam a Család-Barát magazinban.

Én, Lux Ádám, Gaskó Balázs, Katus Attila

Én, Lux Ádám, Gaskó Balázs, Katus Attila

2013. Október 24., November 6.,24., TV2 Stílusvadász epizódok.

Pár adás erejéig volt alkalmam szerepelni Dobó Kata műsorában is. Az egyik abc lánc által támogatott gasztro rovatban jó hangulatú főzéseket láthattak a nézők. A pár perces anyaghoz 1-2 órás munka után jutott a stáb. Szembe állítva az élő Család-barát magazinnal, most láttam mennyi munka van egy 20 perces magazin műsorban. Le a kalappal a szerkesztők előtt!

TV2 Stílusvadász Dobó Katával

TV2 Stílusvadász Dobó Katával

2013. Október. Katus Attila, Rózsa György.

Újra együtt az M1-en! Újra Család-Barát magazin! Közösen főztünk egy igazi ikonnak. Rózsa Gyuri bácsinak. Születésnapja alkalmából egy finom tortát is készítettünk. Adásba került az a bizonyos “Kapcsoltam” telefon (képen balra) és a sárga villogó lámpa is. Ki ne emlékezne erre a műsorra? Egyébként Gyuri bácsi rendkívül stílusos és szigorú. Viccelődik, de minden szava komoly tartalommal bír. Fergeteges!

Novodomszky Éva, én, Katus Attila, Rózsa György

Novodomszky Éva, én, Katus Attila, Rózsa György

2013. Szeptember 15. Család-barát Hétvége, az Aradszky családdal és Kovács Katival

Röpke hét telt el a Közmédia Nap után, és máris folytatódik sorozat. Aki folyamatosan figyelemmel kíséri a műsort az tudja, hogy a hétvégi adásokban a sztárvendég családjával együtt érkezik. Aradszky László az idősebb generáció számára igazi ikon, és dalai sokat jelent számukra. Nekem különleges alkalom volt, mert nemcsak olasz ételeimmel kedveskedtem, de még a hangulatot is fokoztam, hogy álruhát öltöttem.

aradszky-kovács

Kovács Kati, Aradszky László

2013. Szeptember 7. a Közmédia Napja

A Közmédia Napján a Család-barát magazin standján voltam vendég séf. A nap folyamán együtt főztem Keleti Andreával, Szilágyi Tiborral, Esztergályos Cecíliával, Failoni Donatellával és Oszter Sándorral. A műsorvezetésben a már jó barátom Banner Géza segített. Felejthetetlen élmény volt, és nagyon jó érzés a műsor szereplője lenni. Kiváló stáb, szerethető emberek!

2013. Július 20. Balatoni Nyár. Rátonyi Krisztával és Szujó Zoltánnal

Előző este a Dobosi pincészetnél szálltam meg. Dániel bácsival szépen végig kóstoltam a sort, és egy szalonnázást is beiktattunk. Izgultam a műsor miatt,és már fél öttől ébren voltam. Mit tehettem volna, kihasználtam a hajnali Balaton bájait. Egész lassan legurultam a műsor helyszínére, és megálltam a parton. Alig volt nyitva pár hely (vagy éppen zártak), és könyörgésem fülekre talált, ami egy kávéban végződött. Pokoli meleg volt már reggel! Hosszú farmer, séf kabát, nesze neked! Aztán jöttek sorban a stáb tagjai, végül Kriszta és Zoli. Zoliról kiderült, hogy van egy közös ismerősünk Gyöngyösön. Régi ugyan, de van. Krisztáról kevés dolog derült ki, de az asszony féltékeny lett rá az fix. A kora reggeli műsorban házilag füstölt pontyból készült töltött cukkini készült, valamint egy tejszínes desszert. Viszonylag hamar hazaindultam, és még úszógatya sem volt nálam.

Szujó Zoltán és Rátonyi Krisztina...meg a töltött cukkini.

Szujó Zoltán és Rátonyi Krisztina…meg a töltött cukkini.

2013. Június 13. Család-barát magazin 7. adás

Véget ért a Nagy Fogyás, és vállalkozó kedvő barátaink eredményesen zárták ezt a pár hónapot. Mindketten szabadultak meg feleslegtől, és egészségesebbnek, fittebbnek érezték magukat. Reméljük tudják tartani és nem szaladnak vissza a kilók.

Nagy Fogyás szereplői Katus Attilával és velem.

Nagy Fogyás szereplői Katus Attilával és velem.

2013. Május 23. Südi Iringó

Eltel 1 hónap a Család-barát magazin, Nagy fogyás kontesztjéből, és fogyni vágyó barátaink komoly eredménnyel büszkélkedhetnek. Kati 9 kilót fogyott, Péter 5-öt. A hónapnak megfelelően bodzából, spárgából, vargányából, eperből, és friss lestyánból készítettem egy ebéd ötletet. Rozmaring ágon sült csirkemell, vargányás raguval és spárgával. Desszertnek bodza virágos palacsintát sütöttem. Ne feledjük el a bodzalevet sem, amit aperitifnek szántam. A vendég műsorvezető Südi Iringó volt.

Novodomszky Évi, én, Südi Iringó

Novodomszky Évi, én, Südi Iringó

2013. Április 25. Bodrogi Gyula

A Család-Barát Magazinban ezúttal Bodrogi Gyula bácsi volt a vendég, aki mint kiderült piknikezéskor is szívesen enne csülköt. Ezzel egyet is értek, de a mai feladatom az volt, hogy a két fogyókúrázónknak újabb egészséges étel ötletekkel érkezzem. Én arra gondoltam, hogy tegyük ezt piknik hangulatban és házi készítésű finomságokkal rakjuk tele kosarunkat.

Kati (Nagy Fogyás), Novodomszky Éva, én, Bodrogi Gyula

Kati (Nagy Fogyás), Novodomszky Éva, én, Bodrogi Gyula

2013. Április 9. Kökényessy Ági

Biztosan sokan látták a Fertelmes Főnökök című filmet. És nem is mondok többet. Adás közben egy párszor kinéztem a konyhából, hogy ugye nem Jennifer Aniston a vendég. Vicceket félret téve nekem a művésznő a legnagyobb kedvencem, és ezt kicsit bátortalanul el is árultam neki és kértem is tőle egy közös fotót Évával. Kellemes befejezése volt ez a délelőttnek. Gyorsan megemlítem, hogy az Ovikert Programom is igen komoly megjelenést kapott a Magyar Televízió, Család-barát magazin részéről. Ezt itt is köszönöm!

Novodomszky Évi és Kökényessy Ági társaságában.

Novodomszky Évi és Kökényessy Ági társaságában.

2013.Március 21. Pásztor Erzsi és Dióssy Klári

Milyen igaz, hogy az ember utólag tud csak okos lenni! Amikor kijöttem a stúdióból esett le, hogy én a Csengetett Mylord, Mrs. Liptonjával találkoztam. Hogy miért nem vittem egy kiváló meggyes lepényt?! Tenkes kapitánya, Szomszédok 12 évig, és gyerekkoromból egy szinkronhang, a Szupernagyi.

Dióssy Klári, Pásztor Erzsi én magamra veszem Mr. Tweltrees szerepét.

Dióssy Klári, Pásztor Erzsi én magamra veszem Mr. Tweltrees szerepét.

2013. Március 1. Mikó István és Dióssy Klári

Egy mesebeli hang, egy jelenség, egy zenész. A legnagyobb tisztelettel mondom, hogy volt az a pillanat, amikor Mikó Istvánt piros polóban és mézes csuporral a kezében láttam magam előtt. Ugráhattam volna, mint a tigris, de az alázat erős fék. A Mindhalálig Beatles, a TV másfél és megannyi kabaré főszerep után március elsején közösen álltunk kamerák elé. Nem kis dolog ez.

Dióssy Klári, Mikó István

Dióssy Klári, Mikó István

2013. január 14. Az első Család-barát magazin szereplés.

Balázsovits Edit és Novodomszky Éva

MIkor kell esnie a hónak? Na mikor? Pont az élő adás előtti éjjelen. 3 óra alatt értünk fel a stúdióba Egerből. 10:20-kor beestem gyors kipakolás, rendezkedés, 10:40 adás. Látszódik a háttérben a kimerevített pozíciómon az izgalom. Az adás közepére már kezdtem jól érezni magam, aztán kiderült, hogy az már az elköszönés volt.

Család-barát Magazin 2013. január 14.

Család-barát Magazin 2013. január 14.