Pages Navigation Menu

Mátrai vargányás serpenyős recept

A hétvégén nemcsak családlátogatóban voltam Gyöngyösön, hanem beszerezni pár kincset az erdőből. Rókagombát és vargányát. Itt nem számít különlegességnek, hiszen tele van velük az erdő, ezért nem is drága a piacon. A majonézes burgonyasalátából megmaradt pár főtt burgonya, ezeket felhasználva főzők valami finomat és gyorsat.

 Hozzávalók: 

Babaséf

  • 4-6 szelet sertés karaj
  • Fél szál lángolt kolbász
  • 2-3 db héjában főtt burgonya
  • 2-3 db újhagyma kevés szárral
  • 3-4 darab vargánya gomba
  • 1 cukkini szeletelve
  • Füstölt sajt ízű sajtkrém (tubusos)
  • Kakukkfű és oliva olaj
  • Tört mandula

1., A lángolt kolbászt héjazzuk le, majd morzsoljuk szét.

2., Klopfoljuk ki a húst és töltsük meg a kolbásszal és jó sok kakukkfűvel.

3., Oliva olajban közepes hőmérsékleten kezdjük el sütni a tekercseket egy serpenyőben.

4., Karikázzuk fel a cukkinit, a főtt héjas burgonyát, a gombát, az újhagymát pedig csíkokra vágjuk. Serpenyőben mindezt összepirítjuk és friss kakukkfűvel ízesítjük. Nagyon nem is kell kiegészíteni, hiszen a lényeget a fentiekben már elmondtam. Amikor a zöldség és a gomba már majdnem elkészül, akkor a tubusos krémsajt felét hozzá adagoljuk és hagyjuk, hogy felolvadjon, majd összeforgatjuk az egészet. Ha kész, félrehúzzuk a tűzről és megszórjuk friss kakukkfűvel. Egy nagy sültes tál közepére halmozzuk, megszórjuk mandulával, és a megsült tekercseket kettévágva elrendezzük a ragu tetején. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a képen látható adagot egyedül ettem meg, mert nem tudtam abbahagyni. Az erdőjárásban megfáradtaknak igazi emberes kaja. Ha nincs kéznél friss vargánya, akkor szárítottat is használhatunk. Áztassuk be meleg vízbe, míg meg nem puhul.

Jó étvágyat!

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.