Pages Navigation Menu

Márványsajtos gnocchi szőlővel recept

Bodor a levele?
Itt az ideje, hogy a szőlőt becsempésszük kedvenc ételeinkbe, valamint hogy salátákban, desszertekben és más főételekben is megjelenjen. Frissen, de mártásként vagy gyümölcslevesként is megállja a helyét. A receptek írása közben a borokra jellemző ízeket is figyelembe vettem. Borajánlók alakalmával gyakran halljuk, hogy „olajos magra emlékeztető”, „zsíros sajtokhoz ajánljuk”. Hát én ezeket most a szőlő köré pakoltam.

Hozzávalók 2 személyre:

Babaséf

  • 25 dkg kész gnocchi
  • 15 dkg kelbimbó
  • 10 dkg szőlő
  • 8 dkg márványsajt
  • 3 szál újhagyma
  • 6 dkg sonka
  • 0,5 dl tejszín
  • 5 dkg dió

1., A kelbimbót és a szőlőt vágjuk ketté. Az újhagymát és a sonkát aprítsuk fel. A gnocchit és a kelbimbót főzzük meg leveskockás vízben.

2., Amikor a gnocchik kezdenek a felszínre jönni, serpenyőben pirítsuk össze a sonkát és a hagymát. Szedjük bele a gnocchit. Morzsoljunk bele márványsajtot és öntsük fel tejszínnel. Amint egyet rottyan és besűrűsödött, zárjuk le.
gnocchi sajt tejszin

Tálaláskor tegyünk egy adagot tányérra a gnocchiból, aztán jöhet a kelbimbó, majd a szőlő, megszórjuk dióval és kész is.

Márványsajtos gnocchi szőlővel recept - Szőlős receptek

Márványsajtos gnocchi szőlővel recept – Szőlős receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.