Pages Navigation Menu

Marha rostélyos sütése

Fontos dolgok marha rostélyos sütéshez:

1., A hús ne legyen hideg! Szoba hőmérsékletű legyen!
2. Hevítsük fel a serpenyőt míg nem füstöl!
3., Pihentessük a húst!
4., Kéz meleg állapotban szeljük és sózzuk.

Babaséf

Tehát! A húst vegyük ki a hűtőből még időben, hogy „melegedjen”. Még jobb, ha akkor vetted a hentesnél. Hevítsd fel a serpenyőt! Nyugodtan hagyd a lángon, amíg nem füstöl. Erre azért van szükség, hogy egy igen masszív kérget süssünk a húsra. Ez fogja bent tartani a nedvességet! A hús ízét!
Óvatosan csipesszel nézzünk alá, hogy áll a kéreg. Nem kell feketére sütni, inkább barnás pír legyen rajta. Fordítsuk meg, és annyi ideig süssük mint az „első” oldalát.
Most egy fontos lépés következik! Amikor a pír már mindkét oldalán kész, húzzuk félre a tűzről a serpenyővel együtt a húst. Ha kiemeljük, azonnal sokkolja a kinti „hideg” és kiszalad belőle a szaft.

  • Hagyjuk a forró serpenyőben lehűlni.
  • Kenjük meg vajjal és fedjük le egy darab alufóliával.
  • Érintsük meg a rostélyost, és ha kéz meleg, sózzuk meg.
  • Szeleteljük fel vékonyan és élvezzük a finom szaftos marha rostélyosunkat.

Hasonlóan járjuk el sertés tarja, lapocka, marha bélszín, hátszín sütésekor is.

Jó étvágyat!

Marha rostélyos felvágva. Látszik a finom szaft a deszkán.

Marha rostélyos sütése. Látszik a finom szaft a deszkán.

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.