Pages Navigation Menu

Mákos meggyes házi készítésű ravioli vaníliamártással recept

Éttermi meleg tészták tekintetében a Vargabéles, a Máglyarakás, a grízes tészta szinte mindenki számára ismert és visszatérő fogás. Gyerekkorom nagy kedvence, a mákos tészta most új arcát mutatja meg. Kíváncsiságból tejjel oldott félkész máktöltelékkel készítettem belőle egy raviolit.

Mákos meggyes házi készítésű ravioli vaníliamártással recept

Babaséf

Hozzávalók: 

  • 100 gramm liszt
  • 1 tojás, só
  • 15 dkg kimagozott meggy
  • 10 dkg félkész máktöltelék

Vaníliamártáshoz hozzávalók: 

  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 kupaknyi vanília aroma
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 2 kvk cukor

Annak, akinek nincs tésztagépe, az se essen kétségbe, hanem főzzön ki 3-4 adagnyi széles metéltet.

1., Készítsük el a tésztát a Ponty raviolinál leírtak szerint.

2., A félkész máktölteléket annyi tejjel oldjuk fel, hogy pont kenhető állagú legyen.

ravioli toltes elott

3., A kivágott körlapok közepére tegyünk egy kávéskanálnyi tölteléket, majd néhány szem félbevágott meggyet. Kenjük körbe tojással, majd tapasszuk rá a tetejét. Villával zárjuk le a széleit és kezdjük el kifőzni. Az első darabok után látjuk, hogy mennyi tölteléket bír, és ha még engedi, akkor adjunk neki.

ravioli toltve

4.,Késztsük el a vanília mártást! Nem pudingot, hanem mártást! Ebből puding étkezési zselatin hozzáadásával készíthető.
A megfőtt raviolihoz szedjünk a vaníliamártásból és néhány meggy szemmel díszítsük az ételt.
Aki nem tudott raviolit készíteni, az a kifőzött tésztára szedjen egy nagy kanál mártást, majd máktölteléket és végül a meggyet. Azt hiszem, így is garantált az élmény.

Jó étvágyat!

Mákos meggyes házi készítésű ravioli, vaníliamártással recept - Schef tészták, Házi készítésű tészták

Mákos meggyes házi készítésű ravioli, vaníliamártással recept – Schef tészták, Házi készítésű tészták

 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.