Pages Navigation Menu

Magyaros póréhagymaleves

Sokszor egy új zöldség bevezetése az étrendbe komoly fejtörést okoz. Szerintem az egyik legjobb módszer, ha a magyaros ízvilág felé indulunk el. Ez a recept bármilyen zöldséggel elképzelhető. Találd meg új kedvenced és főzz egy jó levest!

Magyaros póréhagymaleves

Babaséf

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 szál póréhagyma (80-100 cm)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál darált édes paprikakrém
  • 1 liter víz
  • 0,5 liter tejföl
  • 20 dkg száraz kolbász
  • Kakukkfű

1., A póréhagymát felaprítjuk és az olívaolajon megfonnyasztjuk. Kevés vizet öntünk rá és elkezdjük párolni. Hozzáadjuk a kimért paprikakrém felét. Amikor kezd puhulni a hagyma, felöntjük vízzel és a kakukkfűvel együtt forralunk rajta egyet.
2., A tejfölt tálkába tesszük, néhány merőkanálnyi levest adunk hozzá, majd elkeverve a levesbe öntjük. Ezt hőkiegyenlítésnek hívjuk, hogy a tejföl könnyebben elegyedjen a levessel. Főként habarásnál van ennek jelentősége, hogy ne legyen csomós.
3., A kész leveshez sült kolbászkarikákat adunk, és tejföllel, extra kakukkfűvel ízesítjük. Ropogós friss barna kenyérrel kínáljuk. A kolbászt előbb is kisüthetjük, és felhasználhatjuk a zsírját.

Jó étvágyat!

Magyaros póréhagyma leves - Zöldség receptek

Magyaros póréhagyma leves – Zöldség receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.