Pages Navigation Menu

Lecsós afrikai harcsa hajdinával és görög joghurttal

Ha van kész hajdinánk otthon sok finom ételt tudunk készíteni. A legkézenfekvőbb, hogy a magyaros ízvilágban gondolkodunk. Például egy lecsós egy tál étel. Hús helyett halhoz nyúltam a hűtőbe. Afrikai harcsa lett a befutó.

Hozzávalók 4 személyre

Babaséf

  • 1 csésze hajdina
  • 1 egész afrikai harcsa filé
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 póréhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 4-5 bébi paprika
  • 5 dl görög joghurt
  • 50 gramm teavaj

1., A hajdinát 30 perc áztatás után mossuk át többször, majd négyszeres sós, enyhén olíva olajos vízben főzzük 15 percig.
2., Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd kezdjük el benne sütni az afrikai harcsát.
Amíg sül daraboljuk fel a gyors lecsónak valókat. A darabolt kolbászt előbb is a hal mellé dobhatjuk, hogy a hal átvegye az ízét.
3., Jöhetnek a zöldségek. Hagyjuk hol kellemesen megpuhuljon, majd sózzuk. Amennyit a kolbász enged.
4., Jöhet készre főtt hajdina, és az egészet alaposan forgassuk össze.

Tálaláskor egy jó nagy adag görög joghurttal öntsük nyakon.

Jó étvágyat!

Lecsós afrikai harcsa hajdinával és görög joghurttal - Hajdina receptek

Lecsós afrikai harcsa hajdinával és görög joghurttal – Hajdina receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.