Pages Navigation Menu

Kukoricás tök karikák, tejfölös újburgonyával recept

Rántott tök volt a kérés, de végül valami egészen mást alkottam. Elkerültem a panírt, a bő olajban sütést, és minden ízében teljes maradt.

Hozzávalók 4 személyre:

Babaséf

  • 2,5 -3 kg tök
  • 12 kisebb újburgonya
  • 20 dkg kukoricapehely
  • 5 dkg lenmag
  • 3 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 fej lilahagyma
  • Citromlé

Ahogy korábban már említettem a tök 75%-a nem kerül az asztalra ételként, viszont a nagy töknek is meg van az előnye. Óriási karikákat lehet belőle készíteni.

1., A megtisztított tököt 1 cm-es karikákra vágjuk. Sózzuk, majd egy kis időre félre tesszük.

2., A hagymát meghámozzuk, majd vékonyra szeleteljük. Alaposan besózzuk, és egy citrom levével locsoljuk meg. Tálalásig lefedve hűtőben tartjuk.

3., A burgonyákat alaposan megmossuk és vízben megfőzzük.

4., A tök karikákat lisztbe, tejbe, majd a darált, lenmagos kukoricapehelybe mártjuk. Sütőpapírra tesszük, és 220 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük. Mivel vékonyra vágtuk a tököt nem kell neki sok idő, de ha hústűvel megszúrjuk, és vaj puha akkor biztosan kész.

5., A megfőtt burgonyákat kiszedjük, és kéz meleg állapotban kettévágjuk mindet. Beleforgatjuk a burgonyákat annyi tejfölbe, amennyi biztosan befedi őket. Sózzuk és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.

Tálaláskor a tejfeles petrezselymes burgonyára teszünk 3 tök karikát, majd a lila hagymával koronázzuk meg az ételt. Refluxosok ezt az ételt nyugodtan fogyaszthatják.

Jó étvágyat!

Kukoricás tök karikák, tejfölös újburgonyával recept - Tök receptek

Kukoricás tök karikák, tejfölös újburgonyával recept – Tök receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.