Pages Navigation Menu

Köles kása szilvalekvárral

Annyira rövid ez a recept, hogy a végén még novellát kell hozzá írnom, hogy a Google észrevegye. A kész köles kását tejjel hígítjuk, édesítjük, majd szilva vagy kedvenc lekvárunkkal tálaljuk.

Hozzávalók 2 személyre:

Babaséf

  • Fél csésze köles
  • 2 dl tej
  • 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
  • Házi szilvalekvár

1., A kölest lassú tűzön főzzük négyszeres vízben kb. 15 percig.
2., Szűrjük le, majd egy edényben forraljuk össze a tejjel és a bourbon vaníliás cukorral.
Annyi tejet adjunk hozzá, hogy az állaga a tejbegrízhez hasonlítson.
3., Kóstoljuk meg mennyire édes, de ne feledjük a lekvárt is belekalkulálni.
4., Ha kész, tálaljuk 2 evőkanálnyi szilvalekvárral.

Jó étvágyat!

Köles kása szilvalekvárral - Köles receptek

Köles kása szilvalekvárral – Köles receptek

 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.