Pages Navigation Menu

Kókuszos harcsa Camambert recept

Akik sűrűn járnak az oldalamon, azok már felfedezhették, hogy támogatóm lett a Szarvasfish Kft. Afrikai harcsa tenyésztő, minő véletlenségből Szarvason. A becsapós nevű harcsa nem Afrikából származik, hanem tőlük. Friss vágásuknak köszönhetően 24 órán belül a boltokba kerül a hal. Szálkamentes és jó ízű. Aki félt eddig a haltól, annak mostantól már nem kell. Itt a tökéletes Omega forrás!

Hozzávalók 4 személyre:

Babaséf

  • 1 egész harcsa filéje
  • 2 db kerek Camambert sajt
  • Kókuszreszelék
  • Ruccola
  • Alma
  • Kígyóuborka
  • Újhagyma
  • Curry por
  • 4 tojás
  • Liszt
  • 4 adag hasábburgonya
  • Étlapra is ajánlom!

1., A filét szeleteljük fel 3-4 ujjnyi vastag szeletekre. Dörzsöljük be alaposan curry porral és kevés sóval. Amíg a salátát elkészítjük, tegyük félre. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.

2., A ruccolát mossuk meg, a többi hozzávalót pucoljuk meg és daraboljuk fel. Az uborkát hámozzuk meg, majd gyaluljuk le. Keverjük össze az egészet és adjunk hozzá 1-2 marék lenmagot.

3., A sütő már meleg, úgyhogy készítsünk elő egy sütőpapírozott tepsit. Zsiradék nélkül sütjük meg a bundás halat, így egészségesebb és ízletesebb. A fűszeres halszeleteket lisztezzük be vékonyan, mártsuk tojásba, majd kókuszreszelékbe. Fektessük a tepsire és süssük maximum 10 percig. Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy a hal belül is átsült, akkor ajánlom egy tesztfalat bevetését. Szeleteléskor a farokrészből vágjunk le egy kisebb darabot. Ezt is bundázzuk és 10 perc elteltével vegyük ki és vágjuk ketté. Ha belül megsült, akkor a többi is kész. Ezzel elkerülhetjük, hogy túlsütjük a halat.

4., A camambert vágjuk lapjában ketté. Teflon serpenyőben a kérges részével lefelé kezdjük el sütni. Egyszerre csak két felet süssünk, hogy ne tapadjanak össze. Fordítsuk meg és hagyjuk, hogy felolvadjon a sajt. A megsült sajt szépen egyben marad és könnyen ki lehet emelni a serpenyőből. Olyan lesz, mint egy nagy paplan. De milyen finom paplan.
Tálaláskor a tányér közepére tegyünk egy adag salátát. Erre jöhet egy adag hasábburgonya, a harcsa, majd a paplan. Jól hangzik? Egy finom rosé jól kiegészíti.

Jó étvágyat! 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.