Pages Navigation Menu

Kinder tejszelet recept

Kellemes nyári üdítő sütemény. Könnyen elkészíthető nagyon finom csokis tejszínes kakaós szelet.

Hozzávalók:

Babaséf

  • 0,5 liter 2,8 %-os tej
  • 2 dl habtejszín
  • 350 gr puffasztott rizs
  • 1 zacskó zselatin
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 zacskó Bourbon vaníliás cukor

Piskóta recept:

  • 5 db tojás
  • 100 gramm cukor
  • 100 gramm liszt
  • 6 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál akácméz (napraforgó)

Bevonó:

  • 2 tábla Katica étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 dl habtejszín

 

Szép kis lista, de ha végig olvassuk, ezek a rendszeresen sütő háziasszonyok és séfurak konyhájában javarészt megtalálható.
Mielőtt nekifutottam az elkészítésnek, legalább 4-5 tejszeletet megettem, mire összeállt az első megfejtés. Olvassátok el ti is, mi van a zacskóra írva: tej, tejpor, tejszín és mindenféle adalék. Az én tervem az volt, hogy a lehető legkevesebb adalék nélkül készítsem el.

1., A fél liter tejet melegítsük fel, de ne forrjon. A zselatinhoz adjunk pár evőkanál meleg tejet és keverjük simára. Fokozatosan hígítsuk a tejjel, végül öntsük bele a tejbe az egészet. Szellős helyen kezdjük el hűteni. Aki izgulós, mint én, az egy pár kanálnyit tegyen egy csészében a hűtőbe.

2-3 perc után látni fogja, hogy a zselatin összerántja.

2., Amikor a tej kezd dermedni, adjuk hozzá a felvert tejszínt, a vaníliás cukrot és a narancs héját. Habverővel alaposan keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe.

3., Melegítsük elő a sütőt 160 °C fokra. A piskótát elkészíteni végtelenül egyszerű. 5 tojássárgáját keverjünk habosra a cukorral, a mézzel és a kakaóval. Amíg a sütő melegszik, tegyük félre.
A sütésre szánt tepsibe terítsük szét a puffasztott rizst és 5 percig szárítsuk, hogy jó ropogós legyen. Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg. Ha kész, tegyük egy tálba.

4., A tojásfehérjét verjük kemény habbá és forgassuk a kakaós masszába. Béleljük ki sütőpapírral a tepsit és terítsük szét benne egyenletesen a tésztát kb. 1 cm vastagon. Süssük 15 percig.

5., Ha a piskóta készen van és lehűlt, kezdjük el összeállítani. Vágjunk ki 3 egyforma méretű téglalapot. Én a szalonnázó kis deszkámat használtam mintának, aminek a mérete pont jó volt.
A krémbe keverjük bele a rizst, de két marékkal hagyjunk ki a tetejére. A krémet osszuk 3 részre. Kezdjük el a rétegezést úgy, hogy az utolsó lap tetejére is kerüljön krém, amit szórjunk meg a félre tett rizzsel. Ahogy van, tegyük hűtőbe.

6., 2 óra hűtés után készítsük el a bevonót. A darabolt csokit vajjal olvasszuk fel, majd öntsük hozzá a tejet és a tejszínt. Kanállal kezdjük el rácsorgatni a csokit. Javaslom, hogy először az oldalait fedjük be csokival, és csak utána a tetejét.

7., 2 óra hűtés után már fogyasztható.
Azt nem mondom, hogy ez így elolvasva egyszerűnek hangzik, ez a desszert nem az “5 perc alatt csodát várok” címet viseli, pedig tényleg nem nehéz. Munka van vele, de jól követhetőek a lépések. A többi verzió is működőképes, mindenki döntse el egyedül, melyikkel kezdi.

1. verzió
A bolti tejport keverjük ki tejjel massza állagúra . A rizst most nem a krémbe keverjük, hanem a tejmasszával megkent lapok közé szórjuk és beletapasztjuk. Így nem szív fel folyadékot és könnyebb is. Az összeállt süteményt szintén csoki mázzal vonjuk be.

2. verzió
Veszünk növényi tejszínt (hulala) vagy hagyományosat, amit habfixálóval kötünk meg. Ebbe már az összeállítás előtt mehet a rizs, mert a tejszín zsírja miatt nem szív fel folyadékot.

Jó étvágyat!

Kinder tejszelet recept - Torták

Kinder tejszelet recept – Torták

 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.