Pages Navigation Menu

Kígyó rétes

Régi magyar sütemény recept. Semmit nem vettünk el belőle, és nem is adtunk hozzá. Hacsak annyit, hogy életben tartjuk.

4 rúdhoz a tészta:

Babaséf

  • 50 kg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 2 ek cukor/édesítő szirup
  • 1 egész tojás
  • 2,5 dl tej
  • Töltelék:
  • 1 kg túró
  • 15 dkg cukor
  • Sztívia levelek
  • 1 db vanília rúd
  • Tojássárgája a kenéshez.

kigyoretes keszites

1., A tészta hozzávalóit összekeverjük, dagasztjuk és hagyjuk kelni, míg a duplájára nem nő (30-40 perc).
2., A túrót villával krémesítjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a sztívia leveleket és egy vaníliarúd belsejét.
3., A tésztát 4 részre osztjuk, és mindet egy-egy szögletes lappá nyújtjuk ki. A lapok közepére annyi tölteléket tegyünk, hogy a mellette lévő tésztát rá lehessen hajtani. Az üres tészta felületeket 4 cm-ként vágjuk be merőlegesen a töltelékig, mintha vastag metéltet készítenénk. Ezeket a lapokat fogjuk fedésben ráhajtani a túróra. Így születik meg ez a kígyó-bőr minta.Felváltva, enyhén keresztben, egymás után hajtsuk a túróra a tésztát.

Jó étvágyat!

Kígyó rétes - Régi Magyar desszertek

Kígyó rétes – Régi Magyar desszertek

 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.