Pages Navigation Menu

Kesudiós zöldbab szójás csirkemellel

Újabb szintet ugorhatunk, ha például kesudióval ízesítjük az olajat. Nagyon finom illat van a konyhában, amikor a kesudió lassan sül az olajban. Az íze teljesen átmegy a zsiradékba. Az így készült étel különleges aromákhoz jut. Sütés közben ropogós is lesz, ami majd a tálaláskor lesz egy ráadás.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 egész csirkemell
  • 100 gramm kesudió
  • 50 gramm zöldbab
  • 2 maréknyi bébi spenót
  • 1 szál répa
  • 1 db sonkahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 cl szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • Kókuszzsír

1., A kókuszzsírban pirítsuk meg a kesudiót, majd vegyük ki belőle. A kesudióval ízesített kókuszzsíron pirítsuk meg a csirkemellet.
2., A zöldbabot külön pároljuk meg sós víz felett. 2 perc után hideg vízzel öblítsük le.
3., A répát hámozzuk meg, majd rézsútosan vágjunk belőle vékony, ovális szeleteket. Szeretem, ha a hozzávalók formája egyezik. Most a zöldbab lesz a vezérvonal. Mindent hasonló méretűre vágjunk, még a hagymát is. Amikor megvagyunk vele, az aprított fokhagymával adjuk a csirkemellhez. Forgassuk jól össze, hogy gyorsan átvegye a hús az ízeket.
4., Amikor a répa roppanós, de nem nyers, jöhetnek a szószok. Akár össze is keverhetjük előtte egy tálkában. Egyet forr és kész. Tálalás előtt még melegen forgassuk össze a bébi spenóttal és a pirított kesudióval.

Babaséf

Ha szeretnénk kiegészíteni, akkor spagettit vagy párolt rizst ajánlok hozzá.

Jó étvágyat!

Kesudiós zöldbab szójás csirkemellel - Zöldbab receptek

Kesudiós zöldbab szójás csirkemellel – Zöldbab receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.