Pages Navigation Menu

Karfiolleves húsgombóccal recept

Egy érdekes eszközzel ismerkedhetsz meg, úgy hívják karalábévájó. Ennek ellenére a híres tokajiban párolt sárgadinnye gömböket is ezzel készítik, bármi másra is használhatod, mint például most. A profiknak cserélhető fejű van, amivel az óceán gyöngyétől, egészen a pezsgő dugó méretű kifaragható.

Hozzávalók: 

Babaséf

  • 1 karfiol
  • 30 dkg darált comb
  • 1 kisebb fej vörös hagyma
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 liter csirkeleves (kockából)
  • Tejföl
  • Fehér bors
  • Lestyán
  • Majoranna

Egy érdekes eszközzel ismerkedhetsz meg, úgy hívják karalábévájó. Ennek ellenére a híres tokajiban párolt sárgadinnye gömböket is ezzel készítik, bármi másra is használhatod, mint például most. A profiknak cserélhető fejű van, amivel az óceán gyöngyétől, egészen a pezsgő dugó méretű kifaragható.

1.,Amikor használod, az egyik ujjad mindig tartsd a fején vájáskor. A mozdulat leginkább, arra hasonlít, mint amikor a fagylaltból kikanyarintunk egy gombócot.
Nos, akkor hajrá, kezdj neki a gömböknek. Ne zavarjon, hogy nem sikerül tökéleteseket formázni, mert a karfiol belseje sajátos. Elképzelhető, hogy megtörik.

2.,Ha körbe értél bontsd szét a virágot és fejtsd le a belső kemény szárról a megmaradt karfiolt. Vágd kisebb darabokra, majd tedd fel főni, pont annyi vízbe, hogy ellepje. A gömböket egy kis időre még tedd félre.

3.,A darált húst dolgozd össze 3 evőkanál zsemlemorzsával, 2 csipet sóval, 1 csipet majorannával és a nagyon apróra vágott hagymával. Majd serpenyőben süsd meg őket egy kevés, kb.1 dl olajon.

4.,A főzővízbe dobj bele 2 csirkeleves kockát. Villával ellenőrizd, hogy megpuhult-e és ha rendben, krumplinyomóval törd össze őket. Önts még hozzá vagy 2 pohár vizet és kóstold meg. Jöhet a tejföl, kb 3-4 evőkanál.

Ha sótlan óvatosan adagold hozzá, inkább többször, minthogy elsózd. Még egy kis lestyán és tedd bele a kivájt gömböket.
Most már tudod, hogyan formázz darált húsból gombócokat. Újabb alkalom volt a vágás és hagyma aprítás gyakorlására. Megismerkedtél a gömbvájóval, amivel egy kis kreativitást vittünk a főzésbe. Az egyforma formák, mindig fontosak az összkép szempontjából, ami az alkotó igényességéről tanúskodik.

Jó étvágyat! 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.