Pages Navigation Menu

Karfiolleves füstölt húsos házi raviolival

Ez a recept is a Húsvét utáni füstölt hús eltüntetésekor született, de a komoly spájzzal rendelkezőknek is jó ötlet lehet.

Hozzávalók 4 személyre:

Babaséf

  • 1 fej karfiol
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2,5 liter zöldségleves
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 nagy tojás
  • 1 tojás sárgája
  • torma, füstölt hús
  • snidling

Az elkészítés olyan egyszerű, hogy kár lépésekben tagolni. Készítünk egy finom tejszínes karfiol krémlevest.
A lisztet a tojással tésztává dolgozzuk. Tésztagéppel vagy sodrófával vékonyra nyújtjuk. Derelye méretűre vágjuk fel. Az egyik lap közepére tormát és apróra vágott füstölt húst teszünk. Széleit megkenjük felvert tojássárgával, és egy másik lapot ráragasztunk. Kész is a ravioli. Enyhén sós vízben kifőzzük, és a kitálalt levesbe tesszük.

Jó étvágyat!

Karfiol leves füstöl húsos házi raviolival - Karfiol receptek

Karfiol leves füstöl húsos házi raviolival – Karfiol receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.