Pages Navigation Menu

Karalábé szeletek Norvég módra recept

Igazságtalan, hogy a karalábé még mindig csak leveszöldség. Pedig fontos vitaminokat(C,B1,B2,B6) és ásványi anyagokat(magnézium, vas, kalcium) tartalmaz, így nyugodtan lehetne a tányérunk közepén is. A mai receptem egyszerű hozzávalókból új útjára indítja a karalábét.

Hozzávalók 3 személyre:

Babaséf

  • 2 db karalábé (460gr) Kcal:184, SzH: 32,2
  • 60 gr zsemlemorzsa Kcal: 175, SzH: 37
  • 1 dl majonéz (vagy veganéz) Kcal: 795, SzH: 3
  • 0,5 dl 12%-os tejföl Kcal: 140, SzH: 4
  • 1 alma reszelve Kcal: 30, SzH: 7
  • Kapor
  • Tárkony
  • Koriander
  • 1 csokor petrezselyem (30gr) Kcal: 18, SzH: 3
  • 1 adag Kcal: 447, SzH: 28,7g

1., Az esetek nagy részében magam készítek tartármártást, de ha nem akarsz ezzel fáradni, akkor használj boltit. Az almát meghámozzuk és lereszeljük, majd a tejföllel elkevert majonézhez adjuk. Kaporral és tárkonnyal ízlés szerint ízesítjük.

2., A karalábét meghámozzuk és 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Csirkehúslében roppanósra főzzük. Egy serpenyőben 1 kávéskanálnyi őrölt koriandert óvatosan felmelegítünk, hogy még intenzívebb legyen az íze. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és együtt átpirítjuk. Pont úgy, mintha túrógombócnak készítenénk morzsát. A megfőtt karalábészeleteket megforgatjuk a zsemlemorzsában, majd elrendezzük a tányéron. Középre egy-két kanálnyi majonézes almát teszünk, és frissen vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
A cukorbeteg menüpont már útjára indult, és folyamatosan bővítem a kínálatot. A jövő héten egy kicsit lazítunk, és a keleties ízekben bővelkedő csirkehús receptem kerül terítékre.

Jó étvágyat! 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.