Pages Navigation Menu

Rusztikus karácsonyi kuglóf recept

A karácsony egyik fénypontja lehet ez a kis kuglóf receptem! A rusztikus díszítés és egyben némi elegancia fele mentem el mikor díszítette és lám ez sült ki belőle! Uzsonna süteménynek és tea süteménynek is el lehet készíteni!

  • 50 dkg liszt
  • 2,2 dkg élesztő
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 8 dkg porcukor (4 evőkanál)
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 2,8 dl langyos tej
  • 1 citrom
  • 1 tonkabab
  • csipet só
  • 10 dkg vegyes mag és aszalt gyümölcs

Csoki máz: 10 dkg tortabevonó, 2 dkg vaj

Babaséf

1., Futtassuk fel az élesztőt a kézmeleg tejben, majd adjuk hozzá a tojást, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat. Egyszerűbb így, mintha a lisztbe tennénk. Sokkal könnyebb a dolgunk.

2., A lisztbe reszeljük a citrom héját és a tonkababot. Sózzuk és öntsük bele az élesztős masszát. Nagyjából 10 percig dagasszuk a tésztát, majd vágjuk ketté. Mindkét darabból formáljunk baguette-et és fonjuk őket össze.

3., Rendszerint ehhez kerámia formát használok. Erről annyit tudni kell, hogy ha ebben dagasszuk, akkor meg kell várni, hogy a forma is felmelegedjen, csak ezután mozdul meg a tészta. Természetesen egy vastag ruhával lefedve a tökéletes.

4., Amikor a duplájára dagadt, 200 °C-os sütőben sütjük 15 percig, majd 180 °C-on újabb 15 percig. Vegyük ki a sütőből és lefedve hagyjuk hűlni.

5., Az egyik kedvenc csokiolvasztós trükköm, hogy a tábla csokit zacskóstul a sütőbe teszem, és hagyom, hogy teljesen felolvadjon. Aztán levágom az egyik sarkát, és kész is a csokimáz. Természetesen, aki szeret pepecselni a gőzfürdővel, az ne fogja vissza magát. Ekkor keverjük a csokihoz vajat is.

6., A bekent kuglófra egyszerűen tapasszunk egy-egy marék durván darabolt magot és aszalt gyümölcsöt. És kész. Egy szelet kuglófhoz egy lekvárral kikevert tejszínhab is dukál.

Jó étvágyat!

Rusztikus karácsonyi kuglóf recept - Kedvenc Sütemények

Rusztikus karácsonyi kuglóf recept – Kedvenc Sütemények

webshop-banner