Pages Navigation Menu

Kakaós lepény recept

Egyszerű és nagyszerű sütemény! Elkészítése egyszerű gyorsan megvan!

Hozzávalók:

Babaséf

  • 2 egész tojás,
  • 50 dkg cukor,
  • 5dkg vaj,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 8 dkg kakaó,
  • fél liter tej,
  • 50 dkg liszt,
  • 1 sütőpor
  • 6 evőkanál meggydzsem vagy sárgabarack dzsem
  • Csoki bevonó és kókuszreszelék

1.,A tojást a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, az étolajat, majd a sütőporos lisztet. Végül a tejjel hígítjuk, és fokozatosan simára keverjük. Belekeverjük a 6 evőkanálnyi meggydzsemet és kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Csak az alját kenjük ki a tepsinek, így nem púposodik fel a közepe! Egyenletes meleg sütőben 170 fokon, kb. 30 percig sütjük. Lezárjuk a sütőt és még 5 percig bent hagyjuk. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni a tepsiben! Ha kihűlt tetejére csokit öntünk és megszórjuk kókuszreszelékkel!

Csokimáz (Schef szerint)

1.,6-8 evőkanál „fogd a nyuszira” kakaót, simára keverünk 2 -3 evőkanál vízzel, és tűzre téve felolvasztjuk, sűrűre főzzük, amíg a víz elfő belőle! Levesszük a tűzről és belekeverünk 3 dkg vajat, amíg el nem olvad.
A langyos mázat a tésztára öntjük és megszórjuk kókusszal!

2.,A gazdagon kakós tésztát pillanatok alatt fel lehet dobni, tejszínnel elkevert gesztenyepürével, egy réteg tejszínhabbal, és egy réteg fahéjas kakóval. Gyors, habos sütemény a napos délutáni kávézáshoz. Mmmm.

Jó étvágyat!

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.