Újabb verzió a food poker asztalon. Libamáj, hagyma, körte, petrezselyem.Ez akár négy ász is lehetne, ami elég jó. Már amennyit én a kártyáról tudok. A főzésről remélem többet, és ez a recept jó ajánlat a kulináris örömöket kedvelőknek.
Hozzávalók 2 személyre:
- 25 dkg kacsamáj
- 2 db körte
- 3 kisebb fej lila hagyma
- Fél csokor petrezselyem
- Szezámmag, tej, vaj, olaj
1., A kacsamájat 2 órára áztassuk tejbe.
2., Kevés olíva olajon és vajon, közepes hőmérsékleten süssük meg a májat. 3 perc kell csak mindkét oldalának, és kész is. Ha nem vagyunk biztosak magunkban, akkor vágjuk meg, és ha véres, süssük tovább. A máj sütéséről megoszlanak a vélemények. Van aki az erős, gyors sütést tartja jónak, van aki a kíméleteset, inkább párolást. Természetesen ez attól is függ, mit kér a recept. Azonban a kezdő májsütők mindenképpen teszteljék azt, amit sütnek, és azt, amiben sütik. A legfontosabb, hogy a vendégünk döntse el, hogy borsosan, sósan, netán vegyesen szereti a májat. Ezért legyen az asztalon mindkettőből egy őrlőben. A serpenyőben egy szem sem!
3., A képződött pörzsanyaghoz adjunk egy kevés májat és készítsük el benne a köretet. A lilahagymát és a körtét vágjuk cikkekre, süüsük meg. Amint roppanós puha mindkettő, forgassuk meg petrezselyem levelekben.
Jó étvágyat!