Pages Navigation Menu

Húsok

A húsok részei:

videó

Babaséf

 

A sertés főbb részei:

 

cucu webre

 

1 – Fej. Részei: fül, pofa. Lapocka előtt a tokaszalonna, a tarja előtt a nyakhús található.

2 – Tarja, a sertés félbehasított nyaka. Egyben sütve, szeletben, füstölve, pörköltnek, frissen sütve.

3 – Lapocka, a sertés első combja. Egyben sütve, pörköltnek, tokánynak, fasírtnak, kötözött sonkának.

4 – Első csülök, a láb és a comb közötti rész. Egyben sütve, főzve pörköltnek, füstölve.

5 – Karaj, a félbehasított gerinc. Rövid karaj a farok felőli rész. Hosszú karaj a nyak felőli rész. Egyben sütve, szeletben, füstölve. Szűzpecsenye: egyben sütve, füstölve.

6 – Oldalas a sertés, hússal fedett bordái. Sütve, pörköltnek, tölteléknek, párolva, füstölve.

7 – Dagadó, a sertés hasfala. Fasírtnak vagy tölteléknek, egyben sütve töltve, kolbászhúsnak, tokánynak.

8 – Borda, a karajból levágott szeletek. Egészben, szeletben sütve, töltve.

9 – Comb, a sertés hátsó combja. Részei: Felsál, dió, frikandó, rózsa (slussz). Egyben sütve, párolva, frissensültnek.

10 – Hátsó csülök körömmel, a sertés lába. Egyben sütve, pörköltnek, füstölve.

 

A marha részei:

 

marha webre

 

 

1 – Nyak, pörköltnek, tokánynak, gulyásba.

2 – Szegy eleje, füstölve, párolva, főzve.

3 – Lábszár, pörköltnek, gulyásnak, tokánynak.

4 – Tarja, tokánynak, gulyásba, pörköltnek, vagdaltnak.

5 – Lapocka, stefánia, pörköltnek, gulyásnak, töltve, tokánynak.

6 – Szegy, főzve, füstölve.

7 – Magas hátszín (rostélyos), sütve, egészben sütve, töltve.

8 – Oldalas, főzve, levesbe.

9 – Lapos hátszín, bélszín. Frissen és egyben sütve, párolva.

10 – Szegy hátulja, főzve és füstölve.

11 – Gömbölyű felsál, felsál, fehér- és fekete pecsenye. Egyben főzve, töltve, füstölve.

12 – Fartő, egyben párolva, főzve, tokánynak, gulyásnak, pörköltnek.

13 – Hegyes fartő, levesbe, pörköltbe, tokánynak.

14 – Láb, levesbe, füstölve, pörköltbe.

15 – Farok, levesbe, füstölve.

 

 

 

 

 

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.