Pages Navigation Menu

Hurkás rakott kel

Ezt a receptet november közepén készítettem el a Család-Barát magazinban. A hurka kreatív felhasználása címmel. Szeretem alapanyagként használni a hurkát vagy a kolbászt, és belőlük készíteni ételt. Így született egy különlegesség, amit roppant egyszerűen el tudunk készíteni. Egy kis káposzta kell, némi morzsa és sok-sok tejföl. Már az utóbbiak is jól hangzanak, ha sütőben készítünk rakott ételt.
Hozzávalók 4 személyre
  • 4 szál hurka
  • 0,5 l tejföl
  • Kelkáposzta levelek (kb 8db)
  • Házi kenyér morzsa
  • Szegfűszeg, cukor
1., A hurkát megsütjük. A káposzta leveleit enyhén cukros, szegfűszeges vízben blansírozzuk. Az élénk színűre főtt leveleket, hideg vízbe tesszük, hogy élénk színük  megmaradjon.
2., A megsült hurkákat felezzük. A leveleket lecsepegtetjük, megkenjük tejföllel és megszórjuk morzsával. A kelkáposzta levél aljára teszünk egy-egy fél hurkát és feltekerjük. Adagonként vagy egymás mellé téve tűzálló tálba tesszük. Megkenjük tejföllel és megszórjuk morzsával, majd 15 percig forró sütőben sütjük.
Jó étvágyat!

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.