Pages Navigation Menu

Hideg citromos tök krémleves recept

Hétvégenként reménykedünk egy kis napsütésre és lazulásra. Az a merész gondolatom támadt, hogy a szezon nagyságából koktélra emlékeztető kis frissítőt csinálok.

Hozzávalók 1 literhez:

Babaséf

  • 500 gramm gyalult tök
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3dl húsleves kockából
  • 3 db citrom
  • 1 marék mentalevél
  • Vaj

Mivel fent már pucoltunk tököt kicsit tempósabbra vesszük a menetet. Ok?

1., A legyalult tököt 2 evőkanálnyi vajon elkezdjük párolni. 3 perc elteltével felöntjük a húslevessel, majd forrás után tejszínnel.

2., Belereszelem a citrom héjának a sárgáját és lehúzom a tűzről. Nem forralom, nehogy a citrom aromája elszálljon.

3., Kézi mixerrel alaposan pépesítjük és hozzáadjuk 2 citrom levét.
Alaposan lehűtött állapotban jeges feles poharakban szolgáljuk fel a tök krémlevest. A poharak száját apróra vágott menta levéllel díszítjük, majd egy cikk citromot szúrunk rá. Őrületes a friss menta illata a hideg poháron.

Javasoljuk vendégeinknek, hogy minden kortynyi leveshez szürcsöljenek egy kis citromot. Vagy nyalintsanak? Mindegy.

Jó étvágyat! 

Hideg citromos tök krémleves recept - Tök receptek

Hideg citromos tök krémleves recept – Tök receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.