Pages Navigation Menu

Halszeletek Farmer módra recept

Az első étel, amit tizenévesen főztem. Annyira jól esett a siker, hogy hétről-hétre elhívtam az osztálytársaimat, és mindenkinek ezt főztem. Nekik új volt, én pedig nem tudtam megunni, mert folyamatosan büszke voltam a főztömre. A répa és a bab kellemesen megédesíti a tejszínt, ami a tökéletesen sütött halat krémessé varázsolja. A lágyra sütött tojássárgája koronázza meg az ízeket.

Hozzávalók 2 személyre:

Babaséf

  • 2 szelet tengeri hal
  • 100 gr kukorica
  • 100 gr vörös bab
  • 100 gr gomba
  • 100 gr sárgarépa
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 tojás
  • Oliva olaj
  • Frissen tört bors
  • Rozmaring
  • Citrombors

1., A halat fűszerezzük sóval, citromborssal, majd tegyük félre, míg a ragu elkészül. A gombát és a sárgarépát dobjuk egy evőkanálnyi oliva olajra, és pár percig pároljuk, majd jöhet a kukorica és a vörös bab. Mivel a gyorsaság a lényeg, konzerv babot és kukoricát használtam, de a levet lecsöpögtettem róla. Ha csak 2 főre főzünk, és marad hozzávaló, a konzervben maradjon lé, mert a felhasználásig frissen tartja.

2., Öntsük a ragura a tejszínt és hagyjuk egyet rottyanni. A tojássütés egy új oldalát mutatom be. A melegszendvics sütőben nem csak francia pirítóst lehet sütni, hanem tojást, sajtot sonkával, csak sajtot stb. A bemelegített szendvics sütőbe üssük bele a tojást. Villával rendezzük a fehérjét a sütő forma pereméig. Hajtsuk rá a tetejét és 1 perc alatt süssük készre. Olaj nélkül süthetünk benne, így megmarad a tojás tiszta íze.

3., Amíg a háromszög alakú tojásunk megsül, a hal mindkét oldalát süssük 1-1 percig. Tálaláskor a halra szedjünk egy adag ragut és fejejljük meg egy háromszög alakú tojással.

Tipp: a ragut bármivel ki lehet egészíteni: kockára vágott kolozsvári szalonna, garnéla, kelbimbó, cukkini, sült kocka-burgonya.

Jó étvágyat! 

webshop-banner