Pages Navigation Menu

Gundel palacsinta recept

A palacsinta receptjét megtalálhatjátok az oldalon. Ami Gundel palacsintánál fontos az a töltelék, és a csokoládémártás. Nem dejóval és pudinggal kell készíteni, hanem meg kell adni a módját. Egy ilyen régi magyar desszertet nem lehet összecsapni.

Gundel palacsinta töltelék:

Babaséf

  • 4 adaghoz:
  • 8 dkg darált dió
  • 0,5-1 dl tej
  • 4 dkg kristálycukor
  • 2 dkg mazsola
  • 4 cl rum

1.,A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a diót és a cukrot. Fokozásként egy kis vaníliás cukrot is tehetünk bele, de maradjunk az eredeti receptnél. A mazsolát rumban vagy hígított aromában áztatjuk egy negyed óráig. Ha a dió már megpuhult adjuk hozzá a mazsolát. Kóstolás után döntsük el lehet-e rumosabb.
2.,A jó töltelék nem híg és nem is kemény, finom krémes állagú. Kalkuláljunk a csoki mártás édességével, amikor a diókrémet cukrozzuk.

Gundel csokoládémártás 4 adaghoz:

  • 2 tojássárgája
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
  • 1 dkg liszt
  • 2 dkg kakópor
  • 8 dkg étcsokoládé
  • 3 dl tej
  • 1 cl rum

1.,A tojásásrgákat kikeverjük cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel, a kakóporral, az olvasztott csokoládéval, majd a forró tejjel az egészet felfőzzük, végül rumot keverünk bele. Habverővel alaposan keverjük el, állaga folyamatosan folyó legyen. Ha a kiírt tej mennyiség kevésnek bizonyul, akkor folyamatosan adjunk még hozzá, de nehogy túl hígítsuk, mert akkor forró csoki lesz végén. 2.,Újra melegítéskor fél deci tejet adjunk hozzá, és lassan hevítsük fel.
A jó csokoládémártás bevonó képességű. Ha belemártunk egy kanalat, arról lassan folyik le.
3.,Tálaláskor a palacsinta közepére teszünk két kanálnyi tölteléket. Ráhajtjuk, majd a hajtásra fektetjük a batyut. Egyik felét bevonjuk a csokimártással, a másikat megszórjuk porcukorral. Kedvünk szerint díszítsük tovább.

 Jó étvágyat! 

 

Gundel palacsinta recept - Régi Magyar desszertek

Gundel palacsinta recept – Régi Magyar desszertek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.