Pages Navigation Menu

Grill pite recept

A hétvégére újra visszatér a jó idő. Lehet megint grillezni! A grillezés hálás része, amikor másnap ebédre is marad egy kis húsi, és valakinek el kell pusztítania. Erre van egy ötletem, amit csak pusztítónak hívok. Egy sütőtálat kibélelek pite tésztával (300 gr liszt, 150 gr margarin, 6 ek meleg víz, só), és készítek hozzá egy “tölteléket”. A megmaradt húsi darabolva és összekeverve párolt póréhagymával, cukkinival, apró répa kockával. Fűszerezzük curry porral, majd jöhet annyi tejföl, hogy krémes legyen a töltelék. Beleborítjuk a formába és a tetejére még egy kis tejföl. Megszórjuk morzsával, lehetőleg házival. Befűtünk a grillnek és mehet is! Az igazi grillereknek ajánlom a párolt vad disznó combjával készült tölteléket. Nagyon lassan, szinte gyöngyözve pároltam a húst. Sok fűszerrel és pár szelet mangalica szalonnával. Így kerek a család. A többi a fentiek szerint. A hús alól nyert levet beforraltam, a gömbbe tettem és pici grill aromát adtam neki, míg a pite elkészült. Fantasztikus mártás lett belőle! Próbáljátok ki Ti is!

Jó étvágyat!

Babaséf

Grill pite recept - Házi Tészta receptek

Grill pite recept – Házi Tészta receptek

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.