Pages Navigation Menu

Görög házi készítésű tészta

A Fészbúkon csak annyit kérdeztem mit szóltok hozzá, és azonnal kellett is a recept. Megtért kis családom görögből és kaptam pár dolgot. Kitalálhatjátok mit! Naná, amiből főzni lehet. Szeretem az eredeti hozzávalókat, és nem kellett kétszer mondani, hogy valami gyorsan elkészíthető kerüljön az asztalra.

2 személyre a következő:

Babaséf

  • fejenként 8-10 dkg Tagliatelle tészta (házi ha lehet)
  • 4 evőkanál paradicsom sűrítmény (szintén házi)
  • 4 db szárított paradicsom
  • 3 evőkanálnyi feta sajt
  • olajbogyó, rukola, bazsalikom

A paradicsomot elkezdjük melegíteni kevés vízzel hígítva. Belemorzsoljuk a fetasajtot és el is keverjük benne. Ha nem elég sós tegyünk még bele. Fűszerezzük friss bazsalikommal. Ágyazzunk meg a rukolával és a tésztával. Jöhet a ragu, amire vágjunk szárított paradicsomot, és pár fekete olajbogyó is jól mutat. Most már csak egy villát szerezzünk.

Jó étvágyat!

Görög házi készítésű tészta - Schef tészták, Házi Készítésű tészták

Görög házi készítésű tészta – Schef tészták, Házi Készítésű tészták

webshop-banner

Köszönöm, hogy megosztod.